Uzak bir köy olan Maharashtra'dan çiftçinin oğlu, JEE Mains All India sıralamasında 1. sırada yer aldı

Ethereum

New member
Uzak bir köyden bir çiftçinin oğlu olan Nilkrishna Gajare, JEE Mains'de Tüm Hindistan'ın 1. sırasını aldı.


Washim, Maharashtra:

Son iki yıldaki azim ve sıkı çalışmayla, Maharashtra'nın Washim bölgesinden bir çiftçinin oğlu Nilkrishna Gajare, Ortak Giriş Sınavı (JEE) Şebekesinde tüm Hindistan 1. sırasını elde etti.

Nilkrishna, Washim'in uzak bir köyü olan Belkhed'den geliyor. Sıkı bir program izledi ve günde on saatten fazlasını sınavlara hazırlanmaya adadı.

Ulusal Test Ajansı tarafından yürütülen JEE Şebekesinin sonuçları Perşembe günü açıklandı.

PTI'ye telefonla konuşan Nilkrishna'nın babası Nirmal Gajare, oğlunun başarısından duyduğu mutluluğu ifade edecek sözlerin yetersiz olduğunu söyledi.

Nilkrishna, ilk eğitimini Akola'daki Rajeshwar Manastırı'nda ve Washim'deki Karanja Lad'daki JC Lisesi'nde tamamladığını ve o zamanlar teyzesiyle birlikte yaşadığını söyledi.

“Nilkrishna her zaman mükemmel bir öğrenciydi ve sporda iyiydi. Okçulukta bölge ve eyalet düzeyindeki turnuvalara katıldı” dedi Nirmal Gajare.

19 yaşındaki öğrenci, Shegaon'daki Shree Dnyaneshwar Maskuji Burungale Bilim ve Sanat Koleji'nde okuyor.

Gajare, Nilkrishna'nın sabah 4'te uyandığını, iki saat çalıştığını, 'pranayam' (nefes egzersizleri) yaptığını ve sabah 8.30'dan itibaren tekrar çalışmaya başladığını ve akşam 22.00'de uyuduğunu söyledi.

“Onun derslerinde ve hayatında başarılı olmasını istedim ve onu motive ettim. Oğlunun başarısından çok memnun olan Gajare, “Benim asla başaramayacağım şeyleri onun başarmasını istiyorum” dedi.

Nilkrishna, HTE Bombay'da okumak ve bir bilim insanı olmak için çalışmak istediğini söyledi.

Hayaline ulaşmak için bir engeli aşan Nilkrishna, Shegaon'da gelecek ay düzenlenecek JEE-Advanced'e hazırlanıyor.

(Başlık dışında bu hikaye Haberler personeli tarafından düzenlenmemiştir ve ortak bir yayından yayınlanmıştır.)