2022 Dünya Kupası Finali: Stefan Kuntz, Arjantin- Fransa Maçını Yorumladı

senbilirsin

New member
AJANSSPOR HABER

A Ulusal Futbol Ekibi Teknik Yöneticisi Stefan Kuntz, yakından takip ettiği 2022 Dünya Kupası’nda favori ekibini deklare etti. Kuntz, Fanatik Gazetesine özel açıklamalarda bulundu. İşte Kuntz’un öne çıkan konuşmaları…


”Messi’nin kazanmasını isterim”

Stefan Kuntz, kendisine gelen kupayı kimin kazanmasını istersiniz sorusunda Messi karşılığı verdi. Kunz, Kuntz: ”Güzel bir final maçı izleyeceğimizi varsayım ediyorum. Şimdiye kadarki müsabakalarda hem Arjantin’in birebir vakitte Fransa’nın farklı taktik tarzlarla oynayabildiklerini gördük. Bu değerlendirmemin gerek defansif gerekse ofansif taraftan geçerli olduğunu söyleyebilirim. Organizasyonel marifet ve ekip olarak baktığımız vakit, final maçında Fransa’yı az bir farkla da olsa favori görüyorum. Bir futbol romantiği olarak konuşursam ise Dünya Kupası’nın Messi ve arkadaşlarının ellerinde yükseldiğini görmek isterim. Arjantinli oyuncuların Messi’nin bu kupayı kazanabilmesi için her şeyi yapacaklarına inanıyorum.” dedi.


”Teknik yönetici onu kenara daha rahat alabilir”

Fransa Ulusal Ekibi’nin takım bedeli olarak Avrupa’nın en uygunu olduğunu söyleyen Stefan Kuntz, ”Bir genelleme yapacak olursak, Fransa’nın en yetenekli oyunculara sahip olduğunu söylememiz gerekir. Hatta Fransa A Ulusal Kadrosu bir yana, Fransa Ümit Ulusal Takımı’nın bile Avrupa’nın en bedelli 21 yaş altı ulusal kadrosu olduğunu görüyoruz. Grup bedeli olarak, İngiltere’den de Almanya’dan da ve Avrupa’nın öbür ülkelerinden hayli yukarıdalar. Pekala bu manaya geliyor? Çok fazla sayıda harikulade yetenekli futbolculara sahipler. Fransa’nın yetenekli futbolcuları eğitmek için özel bir sistemi var ve artık de geçmiş senelerda ektikleri tohumların meyvelerini topluyorlar. Olağan tüm bunlar teknik yöneticiye de çeşitli kolaylıklar sağlıyor. Örneğin, ekip dizilişini çarçabuk değiştirebiliyor. Farklı oyunculara forma talihi verme imkanı bulunduğu için kadro ruhunu kuvvetli tutması da kolaylaşıyor. Öte yandan, grubun büyük ve deneyimli oyuncularından birinin egosu çok yükselirse, teknik yönetici onu kenara daha rahat alabilir, zira gerisinde bekleyen oyuncu yetenek bakımından başkasından çok da altta değildir.” dedi.


”Antoine Griezmann’ın performansından etkilendim”

Griezmann ve Mbappe içinde bir tercih yapılması durumunda Kuntz, son maçlarda Griezmann’ın daha fazlaca öne çıktığını söz etti. Kuntz, ”elbet, Mbappe fark yaratan futbolculardan bir tanesi. Fakat ben, Antoine Griezmann’ın performansından hayli etkilendiğimi söylemeliyim. Zira epeyce hareketliydi ve epey koştu. Fransa’nın bütün oyuncuları, egolarını geri planda tutarak kadro muvaffakiyetini ulaşılması gereken temel maksat olarak önlerine koydular. Gruptaki herkes, taktiksel açıdan kendisine verilen nazaranvi yerine getirdi. Hatta pek sevmedikleri şeyleri dahi kadronun başarısı için yaptılar. Griezmann da bu bahsetmiş olduğum bahisler için epeyce etkileyici bir örnek teşkil etti. Fransa’dan konuşurken, Olivier Giroud’dan kelam etmezsek olmaz. O da turnuva boyunca hayli başarılıydı. daha sonra, Fas maçında oyuna girdikten yaklaşık 45 saniye daha sonra gol atan Eintracht Frankfurt’tan Randal Kolo Muani’yi izledik. Şayet Fransa’da Mbappé üzere bir oyuncu var ise, doğal olarak Arjantin savunmacıları ona konsantre olacaklardır. Bu durum da haliyle öteki oyuncuların daha fazla alan ve fırsat bulmasına imkân tanıyabilir.” dedi.


”Tarihte daha evvel görülmemiş bir yeteneğe sahip”

Arjantin Ulusal Kadrosunun performasını öven Kuntz, “Messi’yi tanım etmeye gerek yok. Messi özel bir futbolcu. Çok çalışkan bir futbolcu olmasa da tarihte daha evvel görülmemiş bir yeteneğe sahip. İlah düzgün ki ona bu yetenekleri vermiş. Herkes şunu biliyor ki Messi, grup savunmasına fazlaca büyük katkı sağlamıyor. Lakin hamle tertibi için yaptıkları öylesine bariz, öylesine unutulmaz ki… Bilhassa de yarı final maçında Arjantin’in üçüncü golündilk evvel Julian Alvarez’e yaptığı asist… Bu tıp hareketler, lakin bedeniniz ve hünerleriniz müsaade veriyorsa yapabileceğiniz şeyler. Alışılmış ki Messi’nin oyun okuma mahareti ve sezgileri de yüksek. Finalde tüm bu büyük ve epeyce kaliteli futbolcuları izlemek olağanüstü olacak. Kimin kazanacağını hakikaten epeyce merak ediyorum. Dünya Kupası şampiyonu, seri penaltı atışları daha sonrasında belirlenebilir. Bunu da hayli uzak bir ihtimal olarak görmüyorum.” tabirlerini kullandı.