AK Parti’li Yılmaz: “Elektriği, üretim maliyetinin yüzde 50’si daha düşük fiyata sunuyoruz”

pandomim

New member
BATTALGAZİ, MALATYA (İHA) – MALATYA (İHA) – Malatya‘da AK Parti Battalgazi İlçe İstişare Meclisi Toplantısı, AK Parti Küme Lideri İsmet Yılmaz’ın iştirakiyle gerçekleşti. Yılmaz, elektriği üretim maliyetinin yüzde 50’i daha düşük fiyata sunduklarını söylemiş oldu.

Battalgazi Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Konferans Salonu’nda, AK Parti Küme Lideri İsmet Yılmaz’ın iştirakiyle gerçekleşen toplantıya, AK Parti MKYK üyeleri ve Malatya milletvekilleri Öznur Çalık, Bülent Tüfenkci, Hakan Kahtalı, AK Parti Vilayet Lideri İhsan Koca, İlçe Lideri Basri Kahveci, Büyükşehir Belediye Lideri Selahattin Gürkan, Battalgazi Belediye Lideri Osman Güder, parti teşkilatı ve fazlaca sayıda vatandaş katıldı.

görüşmede konuşan Yılmaz, dünya çapında yaşanan aksiliklerin tesirlerini en aza indirmek için hükumet olarak biroldukça önlemlerin alındığını belirtti. Yılmaz, “Enflasyonla uğraşta vergi indirimleri ve fiyat ayarlamalarıyla 125 milyar liranın üzerinde kamu gelirinden vazgeçildi” dedi.

Kuraklıkla, enflasyonla ile ilgili önlemler aldıklarına ve pandemiden etkilenen bölümlere takviye verdiklerini belirten Yılmaz, “Dünya çapında yaşanan kuraklık olumsuz iklim şartları ve stoklama eğilimindeki artış besin fiyatlarının da yükselmesine niye oldu. Biz de bu gelişmelerden etkilendik. Bu olumsuzluğun tesirlerini en aza indirmek için hükumetimizce birfazlaca önlem alında. Pandemiden etkilenen bölümlere dayanaklar verildi. 2002’den bu yana verilen takviyelerin ölçüsü 700 milyarı aştı. Enflasyonla uğraşta vergi indirimleri ve fiyat ayarlamalarıyla 125 milyar liranın üzerinde kamu gelirinden vazgeçildi. Bahsedilen bu fiyata doğalgaz ve elektrik alanında verilen dayanaklar de dahil değildir” tabirlerini kullandı.

“Elektriği, üretim maliyetinin yüzde 50’si daha düşük fiyata sunuyoruz”

Elektrik ve doğalgazda oluşan maliyet artışlarının vatandaşlara en az seviyede yansıtılıp maliyetin değerli kısmını devletin üstlendiğini belirten Yılmaz, “Maruz kalınan kuraklık sonucunda hidroelektrik santrallerinde toplam elektrik ortasındaki üretim hissesi yüzde 30’un üstünden yüzde 20’nin altına düştü. Bu doğalgaz elektrik üretimini arttırdı elektrik üretim maliyetini de arttırdı. Kelam konusu maliyet artışlarında vatandaşlarımıza en az seviyede yansıtıp maliyetin kıymetli bir kısmını da devletimiz üstleniyor. Şu anda ısınma maksatlı kullanılan ve ülkemize 100 üniteye mal edilen doğalgazı 5’te 1 fiyatına yani 20 üniteye vatandaşımıza satıyoruz. Elektriği ise üretim maliyetinin yüzde 50’si daha düşük fiyata sunuyoruz” biçiminde konuştu.

“2021 yılında Türkiye’nin ihracatı 225 milyar doları aştı”

Yılmaz, dünyada ve Türkiye’de enflasyon, işsizlik, pandemi üzere sorunların olduğunu, pandemi periyodunda uygulanan siyasetlerle Türkiye’nin 2020 ve 2021 yılında büyüme kaydettiğini söz ederek, “Ülkemizin problemleri var. Enflasyon var dünyada var. İşsizlik var dünyada da var. Pandemi salgın hastalıklar dünyada da var. Aksayan istikametlerin ve yaşanan meşakkatlerin farkındayız. Bizim asli görevimiz gerçek resmi göz gerisi etmeden Türkiye’nin geleceği yola inancı arttırmak. Salgın periyodunda gerçek dalın ayakta kalması ve istihdamda sürekliliğin sağlanması pek değerliydi. Uygulanan siyasetlerle 2020 yılında Türkiye yüzde 1.8 büyüdü. 2021 yılında da yüzde 11 büyüdü. 2021 yılı ulusal gelirimiz 717 milyar dolardan 802 milyar doları aştı. Kişi başına düşen gelir 9 bin 539 dolara yükseldi. Cari açık azaldı kuvvetli bir ihracat performansımız var. 2021 yılında Türkiye’nin ihracatı 225 milyar doları aştı” diye konuştu.

“Bu yıl Ocak ve Şubat ayında 21 bin 513 şirket açıldı”

Muhalefetin yapılmayanları dediğini, halkın hakem olduğunu ve halkın yanılmadığına değinen Yılmaz, “Muhalefet geçen yıl 17 bin 184 şirketin kapandığını söyleyecek biz birebir mühlet ortasında 111 bin 125 yeni şirketin açıldığını ve 42 bin 839 şirketin de sermaye arttırdığını söyleyeceğiz. Yalnızca bu yıl Ocak ve Şubat ayında 21 bin 513 şirket açıldı. 5 bin 286 şirket sermaye arttırdı. 1894 şirket de kapandı. Muhalefet yapılmayanları söyleyecek biz yapılanları söyleyeceğiz. Nihayetinde hakem halktır. Halkın gözünde terazidir. Bu terazinin bugüne kadar da yanlış tarttığı görülmemiştir” diye konuştu. – MALATYA

İhlas Haber Ajansı / Siyaset