Aktif nişancı savunma sanayisinin yükselişi

senbilirsin

New member
Ortak bir müşteri: eğitimciler.

Bu makale için görüşülen aktif atıcı savunma sanayii yöneticilerinin çoğu, daha fazla silah kısıtlamasını desteklemeyeceklerini söyledi.

Syracuse koruyucu cam şirketinin sahibi Bay Czyz, silah tartışmasının birçok okul ve işletmeyi “kör ettiğini” ve daha geniş sorunlar siyasete saplanıp kalırken atabilecekleri pratik adımları gözden kaçırdığını söyledi.

“Silah yasalarına ve akıl sağlığına bakmaya başlamalı mıyız? Evet,” dedi eski bir cinayet masası dedektifi olan Bay Czyz. “Ama 1999’daki Columbine’den beri aynı aptalca tartışmayı yaşıyoruz.”

Bay Czyz, etkin bir şekilde uygulayacağına “hükümetin güvenmediği” için askeri tip silahların yasaklanmasını desteklemediğini de sözlerine ekledi.

Batı Massachusetts’teki bir okulda idari asistan olan Maria Cloonan, bazı personelin aktif nişancı eğitiminin öğrenciler ve öğretim üyeleri üzerindeki psikolojik etkisinden endişe duyduğunu söyledi.

Okulunun “güvenlik ekibinde” hizmet veren Bayan Cloonan, “Bazı insanlar eğitimin çocuklar ve personel için çok yorucu olduğunu düşünüyor” dedi.

Ancak böyle bir eğitimin yararlı olduğuna inandığını söyledi. Bayan Cloonan, iki yıl önce, Springfield, Massachusetts’teki bir kilisede anaokulunun müdürüyken, öğretmenlerine silahlı bir adamla nasıl başa çıkılacağı konusunda eğitim vermesi için iki eski yerel polis memuru tarafından yönetilen bir şirket tuttu. Şehirdeki artan suç oranı onu endişelendirmişti.

“Bunun bizim başımıza gelmemesini umuyor ve dua ediyoruz” dedi. “Ama aynı zamanda bir çocuğun hiçbir zaman EpiPen kullanmak zorunda kalmamasını umuyoruz, ancak kullandıklarında eğitim devreye giriyor.”

North Syracuse’daki müfettiş yardımcısı Bay Keegan, daha katı silah kısıtlamaları olması gerektiğini düşündüğünü, ancak sorunun günlük gerçekliğinden çok uzak olduğunu söyledi.

“Kesinlikle daha yüksek düzeyde bir silah kontrolü umuyoruz, ancak bu, şapkamızı asacağımız bir şey değil” dedi.

Yine de okulları her yıl daha sıkı güvenlik önlemleri ekliyor. Örneğin bu sonbaharda Kuzey Syracuse, ortaokul ve liselere ek olarak ilkokullarına da silahlı memurlar göndermeye başladı.