Arvind Kejriwal'a karşı Kongre adayı Sandeep Dikshit hakkında 5 gerçek

Ethereum

New member
Eski Delhi başbakanı Sheila Dikshit'in oğlu Sandeep Dikshit, 2025 meclis seçimlerine Yeni Delhi'deki koltuğundan Kongre bileti ile katılacak. İki kez milletvekili olan Bay Dikshit, 2013 ve 2015 yıllarında Sheila Dikshit'i bu koltuktan mağlup eden AAP başkanı Arvind Kejriwal'a karşı yarışacak.

Sandeep Dikshit Hakkında 5 Gerçek:

1) Sandeep Dikshit, 15 Ağustos 1964'te Sheila Dikshit ve Vinod Dikshit'in çocuğu olarak Lucknow'da doğdu ve 1985 yılında St. Stephen's College'dan Tarih alanında lisans (Hons) derecesini tamamladı. Daha sonra Gujarat Kırsal Yönetim Enstitüsü'nden tarih alanında yüksek lisans derecesi ve kırsal yönetim alanında yüksek lisans diploması aldı.

2) Siyasete girmeden önce bir sosyal kalkınma grubu olan Sanket'i kurdu ve Madhya Pradesh için ulusal düzeyde bir insani gelişme raporunun hazırlanmasına yardımcı oldu. Ayrıca 15 yıl boyunca kuzey, orta ve batı Hindistan'da, özellikle Madhya Pradesh, Gujarat, Rajasthan ve Chhattisgarh'da gönüllü kuruluşlarda çalıştı.

3) Bay Dikshit, ilk olarak 2004 yılında Lok Sabha'ya seçildi ve 2009 yılında bir dönem daha koltuğu korudu. 2012'den 2014'e kadar Kongre partisinin en üst düzey lideriydi ve geçmişte partinin ulusal sözcüsü olarak da görev yapmıştı.

4) Haziran 2019'da Sandeep Dikshit, merhum Genelkurmay Başkanı General Bipin Rawat'ın davranışını bir “sokak haydutunun” davranışıyla karşılaştırdıktan sonra tartışmalara yol açtı. Daha sonra bu sözden dolayı özür diledi. Aynı zamanda Arvind Kejriwal ve Aam Aadmi Partisi'nin vokal eleştirmeni olmuştur.

5) Bay Dikshit, Sonepat'taki OP Jindal Global Üniversitesi'nde Yardımcı Öğretim Görevlisidir. İnsani gelişme ve kamu politikası dersleri veriyor.