Gençler küfür hakkında ne diyor

senbilirsin

New member
Birkaç öğrenci müstehcen işitme ve kendilerinin kullanımı hakkındaki karışık duygularını paylaştı.

Birkaç yıl önce küfür etmeye başladım çünkü arkadaşlarım bunu yaptı ve kulağa hoş geldiler. Havalı çocukların yaptığını düşündüm ve onları takip etmeye başladım. Ama bugünlerde bir lanet kelimesi yaydığımı gördüğümde, kendimi hayal kırıklığına uğratıyorum. Bu hayal kırıklığı hissi ve olgunlaşmamışların tanınması bana lanet kelimelerden kaçınmamı sağladı. Herkesin komplosunu önlemek zor olurdu, ama deneyeceğim. Yemin etmemek, büyümek.

– Zoe, Jeju

Düşüncelerimi veya tepkimi vurgulamak için lanet ediyorum. İnsanların sadece onları daha yakın dinlemelerini sağlamakla kalmaz, aynı zamanda bir anlamda, muhtemelen beni aydınlatacak bir şey üzerinde buhar patlatmama yardımcı olacak bir araçtır. Diğerleri, özellikle kamusal ortamlarda, lanette, onları tanıdığımda utanç verici olmaya başlıyorum. İnsanların kamusal alanlarda, özellikle çocuklarla ilgili olarak söylemenin mantıklı olduğunu söylemeyi nasıl başardıklarını bilmiyorum. Birçoğu için, kelime hala buna değer ve aynı anlamı ve aynı ağırlığı her zaman olduğu gibi bir kelimenin arkasında tutmamız gerektiğini kabul ediyorum.

– Miles, Illinois

Diğerleri, çeşitli nedenlerle asla yemin etmemeye çalıştıklarını söyledi.

Tüm kalbimle “lanet kültürünün” ve lanetlemenin genellikle kontrolden çıktığına inanıyorum. İnsanlara küfür kullanmadığımı söylediğimde, genellikle şok ya da öfkelidirler, bu da benim için kesinlikle bir anlam ifade etmez. Lanetlerden kaçınmanın beni daha yaratıcı ve daha etkili bir şekilde ifade etmemi sağladığına inanıyorum. Küfür kullanmadan hayal kırıklığı, heyecan veya mizah ifade etmenin sayısız yolu vardır. Bu, kelime dağarcığımı genişletmem ve dili hem etkili hem de olumlu bir şekilde kullanmam için meydan okuyor. Dilimi etkili ve eklemli tutmayı tercih ediyorum. Nihayetinde lanetlememe kararı, dilim üzerinde bir kontrol hissi almama ve sözlerimin korumak istediğim değerleri yansıtmasını sağlamama yardımcı oluyor.

– Lidya, Rosemount Lisesi

Birçok nedenden dolayı lanetlemiyorum, inancımın ana nedeni. Dinimde, kelimenin çeşitli duyularında temizlik de dahil olmak üzere olabildiğince doğru olmayı öğretiyor. Bu nedenle, İsa'yı taklit etmek için dilimi mümkün olduğunca temiz tutuyorum. İnsanların lanet edip etmediği umrumda olmasam da (çünkü haline geldiği için), “kendinizi ifade etmenin” gerekli olması gerektiğini düşünmüyorum. Bu, yapma, hareket et, giyinme veya konuşma şeklimiz (ağzımızdan gelen kelimeler değil) yapma şeklimizle yapılmalıdır. Günümüz çağında müstehcen dil kullanımı, birini tanımlamak için bir standart olmamalıdır. Lanet artışının, söylediklerine dikkat etmeyerek ve sadece sözlerinin akmasına izin vererek sıradan insanların nasıl olduklarının bir işareti olduğunu kabul ediyorum. Son yıllarda çok şey fark ettim ve alay edildim çünkü bazen lanetlenmiyorum (tiyatro sınıfımda bir veya iki kelime söylemeyi reddedersem) ya da birinden kendi dilini sakinleştirmesini istediğimde aşırı tepki verdiğimi söyle. Genel olarak, artan bir sorun haline gelir (en azından benim için), ancak bunu düzeltmenin bir yolunu görmüyorum.

– Amelia, Cumberland Politeknik Lisesi

Asla lanetlemem. Bence küfür – ya da genel kelime seçimi – bir alışkanlık. Ve sadece bu alışkanlığım olmadığını düşünüyorum. Şaşkınlık kesinlikle bir sorun olabilir. Duygularınızı ifade etmenin bir yolu olsa da, herkes farklı gider, bu da yanlış anlamalara yol açabilir. Örneğin, birisinin beni dostça bir şekilde lanetleyip lanetlediğini umursamıyorum. Ancak, diğerleri laneti ciddiye alabilir ve incinebilir.

– Jeho, Güney Kore