görüş | Trump’ın davası için yargıç ve jüri hakkında endişelenin

senbilirsin

New member
Yayıncı hakkında:

Yapma, liberal Amerika! Florida davasının melodramına kapılmayın! Eski başkan ilgi istiyor. Haber medyası, ona ücretsiz tanıtım vererek işbirliği yapıyor. Neden bu aşağılık adama istediğini veriyorsun?

Ve süreç çıktısı? Evet, görünüşe göre Jack Smith’in açık bir davası var. Yine de, katı bir yargıcımız olması için makul bir şans var. Çekilişin kötü şansı bu.

Yargıç Aileen M. Cannon’ın davayı geciktirmek, bozmak ve rayından çıkarmak için sayısız taktiği var. Jüri seçimini etkileyerek suçlu kararının oybirliğiyle alınması ihtimalini azaltabilir. Jüri bu sonuca varsa bile, kararı verecek olan yargıçtır. Bu bileğe bir tokat olabilir.

Mahkumiyet ve ciddi bir ceza ihtimalinin düşük olduğunu varsayarsak, neden dikkatinizi ulusal öneme sahip diğer konulara çevirmiyorsunuz?

Eski başkanın yasal maceralarını takip etmeniz gerekiyorsa, 6 Ocak’ta Bay Smith hakkında Georgia’da yapılacak olası dava ve soruşturmaya odaklanmanız daha iyi olur.

David B.Abernethy
Portola Vadisi, Kaliforniya.
Yazar, Stanford Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi Fahri Profesörüdür.

Yayıncı hakkında:

“Duruşma yargıcı belge davasını hızlandırıyor” üzerine (ön sayfa, 21 Haziran):

Bu nedenle Yargıç Aileen M. Cannon, Ağustos ayı için bir duruşma tarihi belirledi. Ben şüpheliyim. Karar üzerinde tam karar verme yetkisine ve davayı reddetme yetkisine sahiptir. Seçimden önce yapılabilmesi için tüm meselenin çabucak çözülmesini sağlayarak Donald Trump’a yardım mı ediyor?

Geçmişi göz önüne alındığında, özür taleplerini nasıl görmezden gelir? Kaldırılmalıdır.

Sandy Miley
Sherrill, NY

Yayıncı hakkında:

Deborah Pearlstein’ın yazdığı “Trump’ın Kaderini 12 Sıradan Vatandaşa Bırakmak Harika” üzerine (konuk yazısı, 16 Haziran):

Sıradan zamanlarda, Profesör Pearlstein’ın Donald Trump’ın duruşmasındaki jüri sisteminin bilgeliğine olan inancı haklı olabilirdi, ancak bunlar sıradan zamanlar değil. Bay Trump, destekçilerini kendisine karşı çıkabilecek herkesi tehdit etmeye ve korkutmaya hazırladı.

Davanın gücü ne olursa olsun, en azından bazı jüri üyelerinin güvenliklerine yönelik meşru korkuları nedeniyle beraat kararı vereceklerine inanıyorum.

David Ligare
Carmel Vadisi, Kaliforniya.

Yayıncı hakkında:

Donald Trump aleyhindeki davanın merkezinde, yanında götürdüğü çok gizli belgelerin detayları var. Ve asıl sorun, savunmanın hükümetin kanıtlarını görme hakkının, bu materyali gizli tutmanın mutlak gerekliliğiyle çelişmesidir.

O zaman yargıcın bu tür önemli delillerin gizlenmesini kabul etme şansı vardır. En yüksek güvenlik iznine sahip kişiler, hükümetin iddialarını desteklemek için belgeleri inceleyip mahkemede yeminli ifadeler ve tanıklar sunabilir mi?

Bu, adli sürecin bütünlüğünün bir turnusol kağıdı olabilir.

Arnold Mitchell
Scarsdale, New York

Yayıncı hakkında:

“Trump Davasında Hakimin Kayıtları Endişe Yaratıyor” hakkında (ön sayfa, 15 Haziran):

Bunun gibi benzeri görülmemiş ve tarihi bir davaya bakan herhangi bir yargıcın incelemeye tabi olduğunu anlasam da, Latin kökenli bir kadının deneyimsizliği ve sorgulama sırasındaki öfkesi nedeniyle bu kadar kolay karalanması beni dehşete düşürüyor.

49 yaşındaki çalışan anne ve küçük işletme sahibi için bu tür açıklamaların hiçbir ağırlığı yok. Bütün bu reklamları daha önce de mide bulandırıcı duydum.

Bir Liberal olarak, Yargıç Aileen M. Cannon’ın tüm muhaliflerini haksız çıkaracağını ve büyük bir avukat olarak tarihe geçeceğini umuyorum.

Kariyerinin aynı aşamasında olan bir erkek yargıca kendisi hakkında aynı sorular sorulur muydu? Bundan kesinlikle şüpheliyim. Bu makalenin çoğu, yeni patron hakkında konuşmak gibi.

Shantha Krishnamurthy Smith
San José, Kaliforniya.

Yayıncı hakkında:

Richard Nixon’u alaşağı eden Watergate hırsızlığı değildi; adaletin örtbas edilmesi ve engellenmesiydi. Aynı şekilde, Donald Trump’ın iddianamesine yol açan gizli belgelerin alınması veya saklanması değildi; FBI’a ve Adalet Bakanlığı’na yalan söylüyor ve adaleti engelliyordu.

Mike Pence ve Joe Biden, hükümet belgelerini sakladılar ancak hükümetle derhal işbirliği yaptı ve belgeleri iade etti. Karmaşık değil.

Alan M Goldberg
Brooklyn

Editör hakkında:

Trump davasında jüride olsam nasıl oy vereceğimi zaten biliyorum.

Olmayan 12 Amerikalı bulmada iyi şanslar.

Eliot Riskin
Nehir Kenarı, Connecticut

Rusya’daki ayaklanma

Yayıncı hakkında:

Konu “İsyan Putin’in etkisini nasıl baltalıyor” (Haber Analizi, ön sayfa, 26 Haziran):

Bir otokrat her zaman güçlü görünmelidir. Rusya’ya karşı bir ihanet ve isyan eylemi işlendi ve Vladimir Putin gözlerini kırpıştırdı. Akıl hocası Stalin mezarında ters döner.

Sayın Putin’in iktidar yapısında onaramayacağı ciddi bir yarık oluştu.

Ed Houlihan
Ridgewood, NJ

Yayıncı hakkında:

Paralı askerleri desteklersek nasıl bir dünyanın içine gireriz?

Eliot Şoenman
Los Angeles

Göçmenler ve New York’un Banliyöleri

Editör hakkında:

“New York Şehri ve Banliyöler: Bir Boşluk Genişletme” (ön sayfa, 18 Haziran), Rockland County yöneticisi Ed Day’in göçmenleri banliyö otellerinde barındırmaya karşı olduğunu vurguladı.

Bazı banliyö sakinleri, göçmenlerin topluluklarımıza gelmesine karşı çıksa da, göçmenlere daha iyi bir yaşam şansı vermek isteyenler de var. Göçmenlere yiyecek ve giyecek bağışlamak isteyen birçok Westchester sakiniyle tanıştım.

Ve eğer federal hükümet göçmenlerin yasal olarak çalışmasını kolaylaştırdıysa, kendi sektörlerinde işçi bulamayan işverenleri banliyölerde yasal olarak çalışmak isteyen göçmenlerle eşleştirmeye çalışabiliriz.

Banliyölerdeki kiliseler ve sinagoglar, cemaatçilerin bireysel göçmenleri “evlat edinme” ve daha iyi bir yaşam sürdürebilmeleri için onlara kişisel ilgi ve yardım sağlama fırsatını memnuniyetle karşılayacaktır.

Ed Day banliyöler adına konuşmuyor.

Paul Feiner
Greenburgh, New York
Yazar, Greenburgh Şehir Müdürüdür.

İklim Eğitimi: New Jersey Örneği

Editör hakkında:

“Okullar, 7 yaşındaki çocukları iklim değişikliğinden korkmaya değil, savaşmaya teşvik ediyor” üzerine (ön sayfa, 17 Haziran):

Eğitim sistemlerinde iklim değişikliğini ele alma cesaretine ve bilgeliğine sahip olduğu için eski memleketim New Jersey’e şerefe. İklimimizin endişe verici davranışlarının etkileri, kabul etsen de etmesen de herkes tarafından hissedilmeye devam edecek.

En küçüğümüz, etkileri büyükbabamın neslinden daha uzun süre hissedeceğiz, bu yüzden elbette onlarla erken eğitim yıllarında başlamak çok mantıklı.

Eğitimin en büyük amacı, her yaştan insanı olduğu gibi ve değişen dünyada anlamlı bir şekilde yaşamaya hazırlamaktır. Elbette günümüzde gençlere değişime ve mevsimlere uyum sağlamayı öğretmek bundan daha önemli olamazdı.

New Jersey’lilere bu konuda en iyisini diliyorum, ama daha da önemlisi, diğer eyaletlerin ve evet, Federal Eğitim Bakanlığı’nın elçileri olabilmeleri için çalışmalarını anlamalarını diliyorum.

Aferin New Jersey’e!

Bill Hoadley
Santa Fe, N.M.