Oklahoma'da bir lise kasırga uyarısından 50 yıl sonra mezun oluyor

senbilirsin

New member
Oklahoma, Moore'un 1974 lise mezunları, karanlık arttıkça futbol stadyumundaki koltuklarını almışlardı.

Sınıf temsilcisi kalabalığı selamladı. Daha sonra müdür bulutlara baktı, tüm öğrencilerin mezun olduğunu ilan etti ve orada bulunanlardan acilen sığınmalarını istedi.

Mezunlardan Nuala Murray South, “Gökyüzü bezelye yeşiline döndü, korkunç bulutlar geldi ve sirenler çalmaya başladı” dedi.

Başka bir mezun olan Sterling Crim, kız arkadaşı LeAnn Boyd'un elini tuttu ve onu bir büfenin tuğla duvarının yanındaki tribünlerin altına çekti.


Kasırga hiçbir zaman gerçekleşmedi, bunun yerine Moore'un batısına indi. Ancak gün ve tören mahvoldu.

Mezunlar sırılsıklam oldu ve kıyafetleri mavi kağıt başlıklarla lekelendi. Daha sonra lise diplomalarını fazla sorun yaşamadan aldılar. Ancak birçoğu, üniversiteden mezun olduktan, kariyerlerine başladıktan ve aile kurduktan çok sonra bir gün sahneye çıkacaklarını umuyordu.

Cumartesi günü Bayan South, Bay Crim ve yaklaşık 200 sınıf arkadaşı veya merhumun akrabaları için tekrarlanan bir mezuniyet töreni düzenlendi.


Moore'da hava Cumartesi günü sıcak ve güneşliydi, hafif fırtına ihtimali de vardı ancak tehlikeli bahar havası, Oklahoma City'nin yaklaşık 15 dakika güneyinde bulunan Moore'da hayatın bir gerçeği.


Ulusal Hava Durumu Servisi'ne göre Oklahoma'da her yıl ortalama 57'den fazla kasırga yaşanıyor.

Norman, Oklahoma'daki hava durumu hizmetinde meteorolog olan Nolan Meister, “Geleneksel olarak ülkede ve dünyada kasırgaya en yatkın bölgelerden biri olduk” dedi.

Bay Meister, kasırga tahmini biliminin “her yıl daha iyiye gittiğini”, ancak zamanlamayı ve gücü tahmin etmenin hala zor olduğunu söyledi.

Mayıs 2013'te Moore'un yaşadığı Cleveland County'yi çevreleyen canavar bir kasırga kasıp kavurdu. 10 tonluk depolama tanklarını devirdi, arabaları devirdi ve okulları yerle bir etti. Fırtına sonuçta 20'si çocuk 91 kişiyi öldürdü.

Moore'daki Plaza Towers İlköğretim Okulu, bükülmüş metal yığınına ve devrilen duvarlara dönüştü. Duvarın çökmesi sonucu 7 çocuk hayatını kaybetti.


Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi tarafından hazırlanan bir raporda, kasırganın gücünü 0'dan 5'e kadar ölçen geliştirilmiş Fujita ölçeğine göre Kategori 5 olan yıkıcı kasırganın, eyaleti kasıp kavuran birkaç farklı kasırgadan biri olduğu belirtildi. o gün.

Mayıs 1999'da Moore, rüzgar hızlarının saatte 302 mile ulaştığı başka bir büyük kasırganın da yeriydi. 85 dakika içinde 36 kişi öldü, binlerce ev yıkıldı.


Moore Devlet Okulu Bölgesi, öğrenciler için kaçırılan geçiş törenini telafi etmenin yollarını arıyor. Korona virüs salgını nedeniyle mezuniyet törenleri iptal edilmek zorunda kalan öğrenciler için gecikmiş bir törene ev sahipliği yapıyor ve 2013 kasırgasının yedi kurbanını, mezun olacakları 2022 mezuniyet töreninde anıyor.


Mezuniyet töreni arzusu, Moore Lisesi'nin 1974'teki mezunlar toplantısında yinelenen bir tema haline gelmişti. Eski sınıf arkadaşları bu fikri sosyal medyada tartıştılar. Birisi Holiday Inn'de sahte bir tören yapılmasını önerdi, ancak diğerleri bu fikri sevimsiz buldu.

Son olarak, geçen yıl, Moore Lisesi'nde spor muhabiri olarak çalışan eski bir öğrenci olan Mike Wilson, mezuniyet töreninin 50. sınıf toplantısına denk gelecek şekilde planlanması fikrini okul yöneticilerine sundu.

“Yaşlandıkça, bir şeyleri kaçırdığınızı daha çok düşünürsünüz” diyen Wilson, okul yönetiminin hızla lise oditoryumunda büyük bir tören düzenlediğini, buna Edward Elgar'ın “Pomp and Circumstance” adlı müziğinin de yer aldığı bir gösteri düzenlediğini ekledi. “Diplomanları teslim etmek için yürüyün ve sahneyi geçin.

1988 yılında okuldan mezun olan müdür Rachel Stark, “Onlara hayır demek istemedik” dedi. “Onlara yürüme şansı vermek istedik.”

Hatta sınıf başkanı Bob Baker ve ikinci sınıf öğrencisi Phyliss Marical Clark, 1974'te yazdıkları konuşmaları bazı çağdaş açıklamalarla birlikte yaptılar.


Bay Crim için Cumartesi günkü tören özellikle dokunaklıydı.

1974'teki başarısız mezuniyet töreninin ardından o ve Bayan Boyd, okumak için San Antonio, Teksas'a taşındı. Oraya yerleştiler, evlendiler ve bir aile kurdular.

Çiftin torunları, ikisinin asla mezun olmadığı konusunda şaka yaptı.


Eşi yaklaşık sekiz yıl önce kolon kanseri olduğunu öğrendi. Cumartesi günkü mezuniyet töreni ölümünden üç yıl sonra gerçekleşti.

Bay Crim, “Her zaman bir mezuniyet töreni görmek isterdi ve her zaman bir nevi amigo kızdı” dedi.

“Yanımda kimseyi getiriyor muyum?” diye ekledi. “Onu yanımda getireceğim.”