2024 ABD başkanlık seçimleri öncesinde Donald Trump için kötü haberler birikiyor

Ethereum

New member
Donald Trump, Yahudi karşıtı rapçi Kanye West ile yemek yedikten sonra tartışmalara neden oldu.


Washington, Amerika Birleşik Devletleri:

Beyaz Saray için yeni bir teklif sunan Donald Trump, umduğu enerjiyle karşılaşmadı.

Ama tam tersine.

George Washington Üniversitesi’nde siyaset bilimi profesörü olan Lara Brown, “Sonuçta, bir başkanlık kampanyası için gerçekten korkunç bir başlangıç oldu,” dedi ve bir dönemlik eski ABD başkanının “skandal üstüne skandal” tökezlemesiyle parçalandığını belirtti. .

Geçen ay ara seçimlerde Cumhuriyetçilerden bir “kızıl dalga” almayı umduktan sonra, Trump bunun yerine desteklediği önemli adayların çoğunu yendikten sonra kendini mahsur kalmış buldu.

Muhafazakar ağır sikletler tarafından küçümsenen eski başkan, geçen ay anti-Semitizm ve beyaz üstünlükçü olmakla suçlanan rapçi Kanye West ile yemek yedikten sonra yeniden eleştirilere maruz kaldı.

Uzun süredir liderlerinin gazabına uğramaktan korkan birçok Cumhuriyetçi, emlak patronunu küçümseyerek akşam yemeğini “gülünç”, “iğrenç” ve “skandal” olarak nitelendirdi.

Kendisini eski başkandan uzaklaştırma çabaları, yanlış bir şekilde 2020 seçimlerini kazandığını iddia eden Trump’ın ABD Anayasasından geri çekilme çağrıları yapmasıyla daha da hızlandı.

Salı günü, Trump’ın en ünlü adaylarından biri olan eski Amerikan futbolu oyuncusu Herschel Walker, Georgia eyaletinde Senato koltuğu için bir teklif kaybettiğinde mesele bir kez daha netleşti.

AFP’ye verdiği demeçte Brown, “Trump’ın 2024 kampanyasını desteklemekle ilgilenmediklerini kamuoyuna açıklayan çok sayıda yüksek profilli bağışçı da oldu.”

Red-hat taraftarlarının mitinglerine kışkırtıcı konuşmalarıyla tanınan milyarder, Kasım ayında göreve başladığından beri Florida’daki Mar-a-Lago Golf Kulübü’ndeki evinin önünde bir kampanya mitingi düzenlemedi.

Ve 76 yaşındaki siyasi tartışmalardan her zaman yararlanmış olsa da, şimdi gizli belgeleri ele almasından New York’taki mali işlerine kadar sayısız cezai ve hukuk soruşturmasının konusu.

Capitol’e Saldırı

Trump’ın gerçek sorunları muhtemelen daha yeni başlıyor.

Tartışmalı Cumhuriyetçi, 2020 cumhurbaşkanlığı seçimleri sırasında iddianameye yol açabilecek Gürcistan devlet yetkililerine baskı yapıldığı iddiaları nedeniyle bir yıldan uzun süredir soruşturma altında.

Ve destekçilerinin 6 Ocak 2021’de ABD Kongre Binası’na düzenlediği saldırının sorumluluğunu araştıran bir kongre komitesi, önümüzdeki haftalarda önemli bir rapor yayınlayacak.

Panel, kimin hedef alınabileceğini belirtmeden ücret önereceğini zaten belirtti.

Eski başkanı suçlayıp suçlamama kararı, nihayetinde, Kasım ayı ortasında Trump’ı bağımsız olarak soruşturmak üzere özel bir savcı atayan Başsavcı Merrick Garland’a ait olacak.

Mahkemeler, kendisi adalet önüne çıkarılmamış olmasına rağmen, eski girişimciye bir darbe olarak aile şirketini vergi kaçırmaktan suçlu bulmuştu.

sert çekirdek

Ancak 2024 başkanlık seçimlerine yaklaşık iki yıl varken, Trump’ın geri dönüş yapmak için hâlâ bolca zamanı var.

Capitol isyanlarından sonra muhafazakar hareketin bir kısmı tarafından terk edilen eski lider, aylar içinde partinin neredeyse tüm kontrolünü yeniden kazanmayı başardı.

Trump’ın siyasi düşüşü defalarca tahmin edildi, ancak şimdiye kadar hayatta kaldı. Ne kadar çok skandal biriktirirse, tek bir olay gücünü o kadar az etkiler.

Kasım 2016’da, neredeyse hiç kimsenin beklemediği benzeri görülmemiş bir siyasi çalkantı içinde göreve başladıktan sonra, Trump, eğer saflarından ayrılanlar devam ederse, isyancı adayı konumunu oynamak için cazip gelebilir.

Anketler, varsayımsal bir Cumhuriyetçi ön seçimde hala büyük bir favori olduğunu gösteriyor, bu gerçeği her fırsatta yaymaktan hoşlanıyor.

Ayrıca, eski başkana kesintisiz destek sözü veren ve mitinglerine akın etmeye devam eden sadık bir tabana güvenmeye devam edebilir.

Ancak Brown, bu sadıkların bile sonunda sabrını kaybedebileceğini tahmin etti.

“Önümüzdeki aylarda siyasi bir cadı avının kurbanı olduğunu iddia ederse üssünden bazıları onu desteklemek için toplanacak olsa da, bence bu eylem birçokları için eskiyecek” dedi.

(Başlık dışında, bu haber Haberler personeli tarafından düzenlenmemiştir ve sendikasyon beslemesi tarafından yayınlanmıştır.)


Günün Öne Çıkan Videosu



Türkiye ve Suriye’de depremde hayatta kalan çocukların sayısı 24 bini aştı