BAE’nin yeni Veliaht Prensi için 5 puan

Ethereum

New member
Şeyh Halid bin Mohamed bin Zayed Al Nahyan, 8 Ocak 1982’de doğdu.


Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan, en büyük oğlu Şeyh Halid’i Körfez devletinin petrol zengini başkenti Abu Dabi’nin Veliaht Prensi olarak atadı.

İşte Şeyh Halid hakkında 5 nokta:


  1. Buna göre Golf Haberleri, Şeyh Khaled bin Mohamed bin Zayed Al Nahyan, 8 Ocak 1982’de Abu Dabi’de doğdu. Birleşik Arap Emirlikleri Başkanı’nın en büyük oğludur.


  2. Kaynak, Şeyh Khaled’in Sharjah Amerikan Üniversitesi’nden ve King’s College London’dan 2014 yılında Savaş Çalışmaları Bölümü’nden doktora derecesiyle mezun olduğunu söyledi. Jiu jitsu’yu seviyor.


  3. Abu Dabi Yürütme Konseyi üyesi ve Abu Dabi Yürütme Ofisi Başkanıydı ve devlet petrol devi ADNOC’un yönetim kurulunda yer alıyor.


  4. AFP haber ajansının bildirdiğine göre, Şeyh Halid’in atanması, enerji devleri Suudi Arabistan ve Katar’ın yanı sıra BAE’nin diğer altı emirliğinin liderleri de dahil olmak üzere diğer Körfez yöneticileri tarafından memnuniyetle karşılandı.


  5. Şeyh Halid’in veliaht prens olarak seçilmesi, Suudi Arabistan da dahil olmak üzere çoğu Arap Körfez monarşisinde ardıllık için doğrudan soy – kardeş yerine oğullar – eğilimini yansıtıyor dedi. Bloomberg. Daha önce Suudi Arabistan’da, krallıkta emsali bozan bir hareketle üst düzey yönetici aile üyelerini atlayan Veliaht Prens Muhammed bin Salman’ın iktidara gelmesiyle görüldü.
yorum gönder