Columbia, öğrenci protestocuların daha fazla görüşme yapmayı ve bazı çadırların sökülmesini kabul ettiğini söyledi

senbilirsin

New member
Columbia Üniversitesi Çarşamba günü, başta başkanı olmak üzere sorunlarının boyutunu açıkça ortaya koyan bir takvimle uyandı.

Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson'ın bir radyo röportajında Başkan Nemat Şefik'in istifa etmesi gerektiğini söylemesinin ardından kampüste Yahudi öğrencileri ziyaret etmesi bekleniyordu. Dr. Şefik'in kendisi de üniversite senatosuyla, Cuma günü gibi erken bir tarihte kendisini kınayabilecek bir istişare için hazırlanıyordu.

Kampüs bahçesinin bir kısmına hakim olan protesto kampı, protestocular ile kampı dağıtmak isteyen üniversite yetkilileri arasında hâlâ bir müzakere noktası.

Üniversite ve protestocular bir gecede polisin dahil olabileceği başka bir çatışmadan kıl payı kurtuldu.


Dr. Şefik Salı akşamı protestocuların dağılması için gece yarısına kadar süre tanınacağı konusunda uyarıda bulunmuştu, ancak Çarşamba günü sabah saat 3 civarında üniversiteden yapılan açıklamada öğrenci protestocuların çimlere kurulan çadırların önemli bir kısmını kaldırmayı kabul ettikleri belirtildi. Protestoların gerçekleşmemesini sağlamak için. Öğrenciler gidip göstericiler arasında ayrımcı veya taciz edici konuşmayı yasaklayacaktı.

Üniversite, Dr'un tutuklanmasından bir haftadan kısa bir süre sonra, “Bu yapıcı diyalog göz önüne alındığında, üniversite önümüzdeki 48 saat boyunca tartışmalara devam edecek” dedi.

Çarşamba gününün ilerleyen saatlerinde, bazı protestocular üniversitenin belirlediği tüm koşullara uymaya niyetli olmadıklarını öne sürdüler; Dr. Bu durum Şefik'i, ani yumuşamadan önce uyardığı çadırkent için “alternatif seçenekler”i yeniden değerlendirmeye sevk edebilir.

Uyarı, protestoculara gece boyunca polis müdahalesi beklemelerini söyleyen öğrenci organizatörlerini alarma geçirdi. Protesto liderleri, protestoculardan tutuklanmak istiyorlarsa kırmızı kurdele, tutuklanmak istemiyorlarsa sarı kurdele takmalarını istedi.

Daha önce üniversiteden uzaklaştırılan bir grup öğrenci bir açıklamada söyledi okul yönetiminin, göstericilerin dağılmaması halinde Ulusal Muhafızları çağırmakla tehdit ettiğini söyledi. New York Valisi Kathy Hochul'un bir sözcüsü, daha önce yaptığı açıklamalarda Muhafızları konuşlandırmayı planlamadığını ifade etti.


Gazze'deki savaşa karşı kampüslerde aylarca süren gösterilerin ardından huzursuzluk, ülkenin en köklü akademik kurumlarından bazılarındaki derslerin son haftalarında zirveye ulaştı. Pazartesi günü polis, Yale ve New York Üniversitesi'nde düzinelerce tutuklama yapmak üzere çağrıldı. Bazıları çok daha küçük olan Tufts, Emerson ve Berkeley'deki California Üniversitesi'nde de kamplar açıldı.

Ülke genelindeki üniversitelerin yöneticileri, öğrencilerin ifade özgürlüğü hakları ile Yahudi öğrencileri koruma ihtiyacı arasında denge kurmaya çalışıyor. Gösterilerden bazıları nefret söylemi, tehdit veya 7 Ekim'de İsrail'e saldırarak savaşı ateşleyen Gazze merkezli silahlı grup Hamas'a destek içeriyordu.

Bay Johnson'ın kampüs ziyareti Dr. Şefik. Ofisi bunun yerine “Amerika'nın üniversite kampüslerinde şiddetli antisemitizmin rahatsız edici yükselişine” odaklanması gerektiğini söyledi. Onun gezisi bir kez daha Washington'un dikkatini üniversiteye odaklayacak – Columbia geçen Çarşamba günü kongrede oturuma konu olmuştu – Dr. Shafik ayrıca kampüs politikalarını yönlendirmede de zorlanıyor.

Bazı üniversite senato liderleri, onun acil bir toplantıya katılmasının, birçoğu geçen Perşembe günü 100'den fazla tutuklama yapan polis memurlarını çağırma kararı nedeniyle öfkeli olan öğretim üyelerini sakinleştirmeye yardımcı olacağını umuyor.

Kent ekonomisi profesörü ve Senato üyesi Brendan O'Flaherty toplantıyla ilgili öngörüde bulunarak, “Bunun bir aşk şöleni olmasını beklemiyorum” dedi.


Protesto yönetimi, Kolombiya'nın modern başkanları için özellikle önemli bir konu; Grayson L. Kirk'ün görev süresinin, 1968'de polisin özel bir üniversiteye gitmesini emrederek gösterileri yönetmesine yönelik yoğun eleştirilerin ardından nasıl çalkantılı bir şekilde sona erdiğinin farkındalar.

Üniversite senatosu, Dr. Şefik'in oyu – 48 saatlik müzakere süresinin bitiminden kısa bir süre sonra.

Dr. O'Flaherty, Senato'nun çeşitli akademik disiplinlerden 100'den fazla öğretim üyesi, öğrenci, mezun ve yöneticiden oluşan karmaşık bir organizasyon olduğunu belirterek Senato'daki ruh halini ölçmeyi reddetti.

Ancak karar taslağı sert ve Dr. Shafik'i, silahlı New York polisini kampüse çağırma talebini oybirliğiyle reddeden 13 üyeli Senato yürütme komitesini görmezden gelerek temel kuralları ihlal etmekle suçladı.

Dr. Kararda Şefik'in polisi aramasına rağmen tutuklanan öğrencilerin hem sağlıklarını hem de geleceklerini tehlikeye attığı belirtiliyordu.


Güvensizlik oyu, bir liderin performansının onaylanmadığını ifade etme amacını taşır. Bu, aslında bir liderin görevden alınması çağrısı olan “güvensizlik oylamasından” bir adım uzaktadır.

Columbia şu ana kadar Dr. Şefik ayrıca Pazartesi günü Temsilciler Meclisi'ndeki bazı Cumhuriyetçiler tarafından Bay Johnson'ı reddetti.

Ve kamp, Çarşamba sabahı geceki olayların ardından önemli ölçüde daha sessiz görünüyordu. Protestocuların yiyecek ve suyunu koruyan büyük bir gölgelik de dahil olmak üzere, Salı gecesi alelacele sökülen çadırların çoğu yeniden inşa edildi.

Protestocular kampın her girişinde nöbet tuttu.

Liset Cruz, Eryn Davis, Annie Karni, Santül Nerkar, Katherine Rosman, Karla Marie Sanford Ve Ed Shanahan raporlamaya katkıda bulunmuştur.