Cumhuriyetçiler, üniversite kampüslerindeki seçim yasalarını sıkılaştırırken aksiliklerle karşılaşıyor

senbilirsin

New member
Gençlerin sandıkta Demokratlar için giderek daha fazla bir güç olduklarını kanıtladıklarından endişe duyan bazı eyaletlerdeki Cumhuriyetçi milletvekilleri, üniversite öğrencilerinin oy kullanmasına yeni engeller çıkarmaya çalıştı.

Bu ay Idaho’da Cumhuriyetçiler, öğrenci kimlik kartlarını seçmen kimliği olarak yasaklamak için güç tekellerini kullandılar.

Ancak bu yıl şimdiye kadar, Idaho’nun yeni yasası, genç seçmenleri hedef alan Cumhuriyetçilerin kazandığı az sayıdaki yasadan biri oldu.

New Hampshire ve Virginia’da eyalet dışından gelen öğrencilerin kampüs şehirlerinde oy kullanmasını engelleme veya gençler için ön kaydı tersine çevirme girişimleri başarısız oldu. 2019 yasasının birçok üniversite kampüsündeki erken oy kullanma istasyonlarını kapattığı Teksas’ta bile, tüm üniversite oy kullanma merkezlerini ortadan kaldıracak yeni bir teklifin belirsiz bir geleceği var gibi görünüyor.


UCLA Oylama Hakları Projesi’nin kurucu ortağı ve hukuk direktörü Chad Dunn, “Bu fikirler ilk ortaya çıktığında insanlar dehşete düşüyor” dedi. Ancak, bu tür faturalara sponsor olan milletvekillerinin onları geri getirmeye devam etme eğiliminde oldukları konusunda uyardı.

“Ardından altı, sekiz, on yıl sonra, bu korkunç fikirler kanun haline geliyor” dedi.

Kürtaj, iklim değişikliği ve Trump başkanlığı gibi konuların körüklediği son dönemlerde genç seçmenler arasında seçmen katılımı arttı.

Her ikisi de kürtaj konusunda referandum yapan Kansas ve Michigan’daki geçen yılki ara sınavlarda artan sayılarda oy kullandılar. Ve uzun süredir seçimlere çok az dikkat eden üniversite öğrencileri, 2018’in ara sınavlarında çok önemli bir oylama bloğu olarak ortaya çıktı.

Ancak Brennan Adalet Merkezi’nin oy hakları programı direktörü Sean Morales-Doyle, bu tür kazanımlara rağmen, hala kaydedilmesi gereken ilerleme olduğunu söyledi.

Bay Morales-Doyle, “Katılımları hala eski akranlarının çok gerisinde,” dedi.

Şimdi, 2024 başkanlık kampanyasının başlamasıyla birlikte, genç seçmenler için verilen mücadele daha alakalı hale geldi.


Mevzuatı izleyen bir grup olan Voting Rights Lab’e göre, genellikle seçmen kimliği gerektiren 17 eyaletten Idaho, Teksas’a ve öğrenci kimliklerini kabul etmeyen sadece dördüne (Kuzey Dakota, Ohio, Güney Carolina ve Tennessee) katılacak. .

Arizona ve Wisconsin, bazı Wisconsin okulları başarılı olsa da, kolejlerin ve üniversitelerin uymayı zor bulduğu katı öğrenci kimlik kartı kurallarına sahiptir.

Amerika Birleşik Devletleri’nde siyaset

Dolandırıcılık örnekleri nadir olmasına rağmen, bu tür kısıtlamaların savunucuları genellikle seçmen sahtekarlığını önlemek için gerekli olduğunu söylerler. Cumhuriyetçi Idaho Valisi Brad Little’ın 15 Mart’ta öğrenci kimliği yasağını açıklamasından kısa bir süre sonra,


Eyalet davasındaki davacılardan biri olan Idaho Kadın Seçmenler Birliği başkanı Betsy McBride, “Bütün bu seçmenleri bastırma yasa tasarılarını geçirmeye çalışıyorsanız, gerçekler özellikle zorlayıcı değil” dedi. tasarıyı imzalamak

New Hampshire’daki eyalet dışı öğrencilerle ilgili bir tartışma


GOP milletvekilleri, ülkedeki eyalet dışı üniversite öğrencilerinin en yüksek yüzdelerinden birine sahip olan New Hampshire’da bulunuyor. bu yıl bir yasa tasarısı önerdi bu öğrencilerin oylamaya erişimini engelleyecekti, ancak tek bir oy alamayınca komitede öldü.

Tufts’taki Demokrasi ve Yüksek Öğrenim Enstitüsü’ne göre, 2020’de geleneksel New Hampshire kolejlerindeki öğrencilerin yaklaşık yüzde 59’u yurt dışındandı.

New Hampshire Üniversitesi yasaya karşı çıkarken, öğrenciler ve diğer eleştirmenler yasanın anayasaya uygunluğu hakkında sorular yönelttiler.

McKenzie St. Germain, kampanyaya göre, öğrencilerin eyalet öğrenim ücretlerini kayıt sırasında oylama için sunmalarını gerektirecek olan yasa tasarısının, New Hampshire sakinlerinin Dartmouth College gibi eyalet ücreti olmayan özel okullara gitmesini bile yasaklayacağını söyledi. iki partili bir oy hakları grubu olan New Hampshire Oy Hakları Kampanyası’nın direktörü.


Tasarının son sponsorlarından biri olan Sandra Panek, iki partinin de desteğini alabilirse yasa tasarısını seve seve geri getireceğini söyledi. Düzenli olarak seçim komplo teorileri hakkında tweet atan Bayan Panek, “Gençlerimizi oy kullanmaya teşvik etmek istiyoruz” dedi. Ancak, seçimin “New Hampshire şehirlerinde yaşayan ve nihayetinde seçim sonuçlarının sonuçlarıyla yüzleşenleri yansıtması” gerektiğini de sözlerine ekledi.

Kampüs içi oy kullanma istasyonlarına yönelik bir Teksas yasağı çok az ilerleme kaydetti


Teksas’ta, üniversite kampüslerindeki tüm oy kullanma merkezlerini ortadan kaldıran yasa tasarısını bu yıl getiren Cumhuriyetçi milletvekili Carrie Isaac, güvenlik endişeleri ve siyasi şiddetle ilgili endişeleri dile getirdi.

Seçimi destekleyenler farklı bir sebep görüyorlar.

Genç seçmenleri güçlendirmeye çalışan iki partili bir grup olan MOVE Texas Action Fund’ın yönetici direktörü Claudia Yoli Ferla, “Bu, Teksas’ta gençlerin oy kullanma haklarına yönelik uzun saldırıların sonuncusu” dedi.


Bayan Isaac, ilk ve orta okullarda oy kullanma merkezlerini ortadan kaldırmak için benzer bir yasa çıkardı. Bir röportajda, Mayıs 2022’de Teksas, Uvalde’de bir silahlı kişinin 19 çocuğu ve iki öğretmeni öldürdüğü, oylamayla ilgisi olmayan bir saldırı olan okulda silahlı saldırıdan bahsetti.


Bayan Isaac, “Duygular çok yüksek” dedi. “Seçim görevlileri, hayatlarının artan bir tehdit altında olduğundan şikayet ettiler. Her yaştan çocukla birlikte olmanın faydalı olduğunu düşünmüyorum.”

Mevzuat Meclis Seçim Komitesine havale edildi, ancak henüz Yasama Meclisi tarafından dinlenmedi. Oylama uzmanları, bu oturum için masaya yatırılan düzinelerce oylamadan biri olan yasa tasarısının ilerleyeceğine dair şüphelerini dile getirdiler.

GOP oylama kısıtlamaları diğer eyaletlerde başarısız oluyor


Virginia’da bir Cumhuriyetçi, gençlerin genel seçimler için zamanında 18 yaşına girmeleri halinde 16 yaşında oy kullanmalarına izin verecek bir eyalet yasasını yürürlükten kaldırmayı başaramadı. Daha geniş bir önerilen oylama kısıtlamaları paketinin bir parçası olarak, tasarının GOP kontrolündeki Mecliste temyizi olmadı ve bu yıl hiçbir tartışmanın ardından komitede öldü.

Ve Wyoming’de, yaşlı insanların oy kullanmasını zorlaştırmayla ilgili endişeler, istemeden de olsa genç seçmenlere yardımcı olmuş gibi görünüyor. Üniversite kimlik kartlarının çoğunun seçmen kimliği olarak kullanılmasını yasaklayacak bir GOP yasa tasarısı, Cumhuriyetçi milletvekillerinin endişe verici olabileceğinden korktuğu bir hüküm olan, seçimlerde kimlik kanıtı olarak Medicare ve Medicaid sigorta kartlarını da yasaklayacağı için eyalet meclisinde az farkla reddedildi. yaşlı insanlar için.

Tasarıya karşı oy kullanan Cumhuriyetçi milletvekili Dan Zwonitzer, Şubat ayında Meclis’te yapılan bir tartışma sırasında “Bence sadece öğrencilere ve yaşlılara zarar veriyoruz” dedi.


Öğrenci kimlik kartlarının yıllardır oylama için kabul edilmediği Ohio’da, Cumhuriyetçiler Ocak ayında, öğrencilerin geçmişte yaptıkları gibi üniversite banka hesap özetlerini veya elektrik faturalarını oylama amacıyla kullanmalarını engelleyen daha geniş bir fotoğraflı kimlik şartını onayladılar.

Idaho yasası Ocak ayında yürürlüğe giriyor. Tasarının Senato ve Meclis sponsorları Scott Herndon ve Tina Lambert yorum taleplerine yanıt vermediler, ancak Bay Herndon 24 Şubat’taki bir oturumda öğrenci kimlik kartlarının hükümet tarafından verilenlerden daha düşük doğrulama standartlarına sahip olduğunu söyledi.

Mesele seçmen dolandırıcılığı değil” dedi. “Bu sadece oy vermeye gelen insanların söyledikleri kişi olduklarından emin olmakla ilgili.”


Cumhuriyetçiler, Idaho’luların yaklaşık yüzde 99’unun oy kullanmak için ehliyetlerini kullandığını iddia etti, ancak tasarıya karşı çıkanlar, tüm öğrencilerin ehliyet veya pasaport sahibi olmadığına ve her ikisiyle ilgili maliyetler olduğuna dikkat çekti.

Boise’deki Borah Lisesi son sınıf öğrencisi Mae Roos, 10 Şubat’taki duruşmada yasaya karşı ifade verdi.

Roos, “Oy vermenin pahalı bir süreç, meşakkatli bir süreç, engellerle dolu bir süreç olduğu baştan, ilk katılmaya çalıştığımızda öğretilirse, demokrasimizin bu büyük hayaliyle hayal kırıklığına uğrarız” dedi. . “Sesimize değer verilmediğine inanmaya başlıyoruz.”