DeSantis eğitim kurumunu devralır ve markasını oluşturur

senbilirsin

New member
Kendini gelecek yıl başkanlık adaylığı için konumlandıran Florida Valisi Ron DeSantis, ister Disney’de, ister Martha’s Vineyard’da veya eyaletin diğer ucunda olsunlar, liberal ortodoksluk ve onun savunucularıyla mücadele etme sözü vererek, sesi giderek artan bir kültür savaşçısı haline geldi. halk kütüphaneleridir.

Ancak haçlı seferi, belki de en dramatik şekilde sınıflarda ve üniversite kampüslerinde gerçekleşti. Anaokulundan üçüncü sınıfa kadar cinsiyet kimliği ve cinsel yönelim hakkında eğitim vermeyi yasakladı, okulların ve işverenlerin ırkçılık ve tarihin diğer yönleri hakkında öğretebileceklerini kısıtladı ve devletin “beyin yıkama” dediği şey için matematik ders kitaplarını topluca geri çevirdi. Son zamanlarda, lise öğrencileri için College Board’un Afro-Amerikan Etütleri alanındaki İleri Düzey Yerleştirme kurslarını yasakladı.

Salı günü, bir Cumhuriyetçi olan Vali DeSantis, kurumda şimdiye kadarki en saldırgan grevini yaptı ve eyaletin yüksek öğretim sisteminde “ideolojik uygunluk” dediği şeyi ortadan kaldıracak planlı bir revizyonu duyurdu. Geçilirse, Batı Uygarlığı kursları gerekli olacak, çeşitlilik ve eşitlik programları kaldırılacak ve mülkiyet korumaları azaltılacaktır.

Devlet eğitim sistemiyle ilgili planı, diğer yeni önlemlerle aynı adıma giriyor: 15 haftalıkken kürtajı yasaklamak, bir uçak dolusu Venezüellalı göçmeni Martha’s Vineyard’a nakletmek ve bir zamanlar Florida yüzyılında siyasi olarak dokunulmaz bir şirket devi olan Disney’den sağladığı desteğin yarısını geri çekmek keyif aldım

Mücadeleci yaklaşımı, onu Kasım ayında yüzde 19’luk bir çoğunlukla yeniden seçen seçmenler tarafından ödüllendirildi.

Bay DeSantis Salı günü eyaletin kamu tarafından finanse edilen 28 eyalet ve yerel kolejinden biri olan Florida Eyalet Koleji, Manatee-Sarasota’da göründü ve Florida’nın yüksek öğretim sisteminde “akademik özgürlüğe düşman” olduğunu söylediği gündemlerle ilgili sayfayı çevirme sözü verdi. . Bay DeSantis, programların “siyasi aktivizmi kışkırtmaya çalışmak için ideolojik uygunluğu zorunlu kıldığını” söyledi. “Bunun Florida eyaleti için uygun olduğunu düşünmüyoruz.”

Sarasota’daki küçük bir liberal sanatlar okulu olan New College of Florida’nın liderliğini devralmak için çoktan harekete geçmişti, ancak kendisini “özgür düşünenler” için bir yer olarak ilan ediyor. Florida’nın 12 devlet üniversitesinin en ilericilerinden biri olarak kabul edilir.

Bay DeSantis, orada bir değişiklik arama gerekçesinin bir parçası olarak, New College’daki düşük kayıt ve test puanlarına işaret etti.

“O kararları özel okul veriyorsa sorun yok, ne yapacaksın yani” dedi. “Ama bu senin vergi dolarınla ödeniyor.”

Amerika’nın üniversite kampüsü hakkında daha fazla bilgi

Vali DeSantis tarafından atanan altı yeni muhafazakar üyeden oluşan kolej mütevelli heyeti, Salı öğleden sonra gürültülü bir toplantıda başkanın yerini almak için oy kullandı ve Mart ayından itibaren eski bir eyalet eğitim komiseri olan Richard Corcoran’ı geçici başkan olarak aday göstermeyi kabul etti.

(Bay Corcoran’ın Mart ayına kadar görev yapamaması nedeniyle kurul, kolejin kurumsal araştırma direktörü Bradley Thiessen’i geçici üye olarak atadı.)

Bay Corcoran, 2021’de atanan ve uzun süredir İngilizce profesörü ve üniversite yöneticisi olan Patricia Okker’in yerini alacak.

Dr iken Okker, üniversiteye ve öğrencilerine olan sevgisini dile getirdi ve hareketi düşmanca bir devralma olarak nitelendirdi. “Öğrencilerin burada New College’da beyinlerinin yıkandığını düşünmüyorum” dedi. “Ders alıyorlar, Marx okuyorlar ve Marx’la tartışıyorlar. Dünya dinlerini alıyorlar, şubatta budist olup martta hristiyan olmuyorlar.”

Yeni Kolej Başkanı olarak değiştirilen Patricia Okker.Kredi…Yeni Florida Koleji

Vali DeSantis ayrıca Salı günü, Yasama Meclisinden yeni öğretim üyelerini işe almak ve New College’a burs sağlamak için derhal 15 milyon $ serbest bırakmasını istediğini duyurdu.

Genel olarak, yasama meclisinden devlet üniversiteleri için yılda 100 milyon dolar istedi.

“Paramızı ağzımızın olduğu yere koyuyoruz” dedi.

Yeni Kolej, yaklaşık 700 öğrencisiyle küçük ama Bay DeSantis’in önerdiği revizyon gibi, yeniden yapılanma tüm Florida’da yankı buldu.

Eyaletin fakülteler derneği başkanı Andrew Gothard, valinin eyaletin yüksek öğretim sistemi hakkındaki yorumlarının belki de şimdiye kadarki en agresif açıklamaları olduğunu söyledi.

Dr. Florida Atlantic Üniversitesi’nde öğretmenlik yapmaktan izinli olan Gothard. “Özgürlüğe inandığını ağzının ucuyla söylüyor ve sonra tam tersi yasalar ve politikalar çıkarıyor ve öneriyor.”

Yönetim kurulu toplantısında öğrenciler, veliler ve profesörler okulu savundular ve kurul üyelerini katkıları olmadan tek taraflı hareket etmekle eleştirdiler.

Transseksüel bir öğrencinin ebeveyni kılığına giren Betsy Braden, kızının okulda başarılı olduğunu söyledi.

Bayan Braden, “Buraya gelen öğrencilerin çoğu, diğer okullara uygun olmadıklarını anlamış gibi görünüyor” dedi. “Farklılıklarını kabul ediyorlar ve bir yol bulmak için inanılmaz bir cesaret gösteriyorlar. Büyürler, gelişirler, toplumu iyileştirmek için dünyaya açılırlar. Bu iyi belgelenmiştir. Bunu neden bizden aldın?”

Bir DeSantis müttefiki olan Bay Corcoran’dan Florida Eyalet Üniversitesi’nin olası başkanı olarak bahsedilmişti, ancak çıkar çatışması olup olmadığı veya uygun akademik geçmişi olup olmadığı sorulduktan sonra adaylığı düşürüldü.

Bay Corcoran’ın ortağı olduğu bir danışmanlık firması olan Continental Strategy’nin başkanı Carlos Trujillo’dan gelen bir mektup, firmanın New College unvanının kalıcı olmasını umduğunu söyledi.

George W. Bush 2000 yılında “eğitim başkanlığı” için koştuğundan beri, Oval Ofis’e talip olan hiçbir Cumhuriyetçi okul reformunu önemli bir gündem maddesi haline getirmedi. Bunun nedeni, Demokratların yıllarca eğitim anketlerinde çift haneli liderliği elinde tutması olabilir.

Ancak salgın 2020’de başladığından beri, Demokrat liderliğindeki birçok eyalet, genellikle öğretmen sendikalarının baskısı altında okulları Cumhuriyetçi eyaletlerden daha uzun süre kapalı tuttu ve bazı anketler, eğitimin artık Cumhuriyetçiler için daha iyi çalıştığını gösterdi. Ve devlet okullarında “ebeveyn haklarına” odaklanan bir kampanyanın seçmenler tarafından eğitimin siyasi gücünün bir işareti olarak alınmasının ardından Glenn Youngkin’in 2021’deki Virginia valilik yarışındaki zaferi.

Bay DeSantis’in çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık programlarına yönelik saldırısı, muhafazakar kuruluşlar ve düşünce kuruluşlarının bu tür programlara yönelik son eleştirileriyle örtüşüyor.

Bu tür girişimlere örnek olarak, “mikro saldırganlıklar” (genellikle ırk veya cinsiyete dayalı ince hakaretler) üzerine kampüs oturumları ve fakülte işleri için adayların çeşitliliğe bağlılıklarını açıklayan beyanlar sunmaları gerekliliği yer alır.

Salı günü Bay DeSantis, “Temelde insanlara siyasi yemin ettirdirmek gibi bir şey,” dedi. Ayrıca programlara “kaynak tüketmek ve daha yüksek maliyetlere katkıda bulunmak” için saldırdı.

DEI programlarının ve çeşitli müfredatların savunucuları, öğrencilerin daha geniş dünyayı, kendi önyargılarını ve inançlarını anlamalarına ve hem kişisel ilişkilere hem de işyerine katılma becerilerini geliştirmelerine yardımcı olduklarını söylüyor.

Bay DeSanti’nin yurttaşlık bilimlerine olan bağlılığı ve eyaletteki 12 devlet üniversitesinden birçoğunda yurttaşlık bilimi uzmanlık programlarının kurulması, bazıları kısmen muhafazakar bağışçılar tarafından finanse edilen benzer programların ülke genelinde büyümesiyle aynı zamana denk geliyor.

Programlar, sık sık Yunanlılar ve Romalılara odaklanarak Batı uygarlığı ve ekonomisi ile Batılı filozofların düşüncelerini vurgular. Programları eleştirenler, bazen Batı düşüncesinin tuzaklarını geçiştirdiklerini ve Batılı olmayan medeniyetlerin felsefelerini görmezden geldiklerini söylüyorlar.

DeSantis, “Çekirdek müfredatın gerçek tarihe, Batı medeniyetini şekillendiren gerçek felsefeye dayanması gerekiyor” dedi. “Öğrencilerin vergi mükellefleri pahasına zombi çalışmalarından mezun olmalarını istemiyoruz.”

Yeni bir yönetim kurulu başkanının seçilmesini de içeren New College’ın yeniden yapılanması, Bay DeSantis’in altı yeni yönetim kurulu üyesi ataması göz önüne alındığında, devam edebilir ve dramatik olabilir.

Bunlar arasında, tarihsel ırkçılık kalıplarının hukuka ve diğer modern kurumlara kök saldığını savunan akademik bir kavram olan “eleştirel ırk teorisi”ne şiddetli saldırılarıyla tanınan Manhattan Enstitüsü’nde kıdemli bir araştırmacı olan Christopher Rufo da var.

Washington Eyaletinde yaşayan ve çalışan Bay Rufo, atandığı sırada, tweet attı yüksek öğrenimi “geri aldığını”.

Bir başka yeni yönetim kurulu üyesi de Florida’da özel bir Hristiyan okulunu yöneten Eddie Speir. Toplantıdan önceki bir alt yazıda, okuldaki tüm öğretim üyelerinin ve personelin sözleşmelerinin feshedilmesini tavsiye etmişti.

Diğer yeni atamalar arasında Muhafazakar ve Hristiyan eğilimleriyle tanınan özel bir Michigan koleji olan Washington DC’deki Hillsdale College kampüsünün dekanı Matthew Spalding yer alıyor. Bir valinin yardımcısı, klasik bir eğitim sunduğu söylenen Hillsdale’in, New College’ın yeniden tasarımı için valinin modeli olarak kabul edildiğini söyledi.

Altı yeni vali atamasına ek olarak, üniversite sistemi yönetim kurulu yakın zamanda yedinci bir üye atadı; muhafazakar bir düşünce kuruluşu olan ve Yahudi-Hıristiyan geleneğini çağdaş meselelere uygulayan Etik ve Kamu Politikası Merkezi başkanı Ryan T. Anderson. sağda, kültür ve siyaset. Seçimi, 13 üyeli yönetim kurulunda Bay DeSantis için çoğunluk oyu olarak görüldü.

Jennifer Kamış raporlamaya katkıda bulundu. Kitty Bennett araştırmalara katkıda bulunmuştur.