Dünya Bankası’nın bir sonraki Başkanı olan Hint kökenli Ajay Banga hakkında 5 gerçek

Ethereum

New member
Hindistan doğumlu Ajay Banga, hiçbir ülkenin alternatif aday göstermemesi üzerine bir sonraki Dünya Bankası başkanı olmaya hazırlanıyor. Bu yıl Şubat ayında istifasını açıklayan mevcut Başkan David Malpass’ın yerini alacak.

İşte Ajay Banga hakkında beş gerçek.


  1. Ajaypal Singh Banga şu anda General Atlantic’in Başkan Yardımcısıdır. Daha önce, 11 yıl boyunca Mastercard’ın Başkanı ve CEO’su olarak görev yaptı. 63 yaşındaki oyuncu kariyerine Nestle SA’da başladı ve burada on yılı aşkın bir süredir pazarlama, satış ve yönetim rollerinde bulundu.


  2. Bay Banga, Hintli bir subayın oğludur ve çocukluğu boyunca ülkeyi dolaşmıştır. Pune’nin Khadki Kantonunda doğdu ve Delhi Üniversitesi’nden ve Ahmedabad’daki Indian Institute of Management’tan MBA derecesini aldı.


  3. Ajay Banga, Nestle SA’da çalıştıktan sonra PepsiCo Inc.’e katıldı ve şirketin Hindistan’da fast food franchise’ını başlatmasına yardımcı oldu. 1996 yılında Citigroup’ta çalışmaya başladı ve katıldıktan sonraki dört yıl içinde CitiFinancial ve ABD Tüketici Varlıkları Bölümü’nün İş Başkanı olarak atandı. 2005 yılında bankanın tüm uluslararası tüketici operasyonlarının başına geçmesi için seçildi.


  4. 2008’de Ajay Banga, Citigroup’un Asya Pasifik Bölgesi Başkanı olarak atandı. 2009 yılında Mastercard’daki Başkan ve Operasyon Direktörü görevinden istifa etti. Mastercard, Bay Banga’yı bir yıldan kısa bir süre içinde CEO’luğa terfi ettirdi.


  5. Ajay Banga, 2016 yılında Hindistan Hükümeti tarafından Ticaret ve Sanayi alanında Padma Shri ile tebrik edildi. Ayrıca 2012 yılında Dış Politika Derneği Madalyası ile ödüllendirildi. 2019’da Uluslararası Anlayış için İş Konseyi’nden Ellis Adası Onur Madalyası ve Küresel Liderlik Ödülü’nü ve 2021’de Singapur’un Seçkin Dostları Kamu Hizmeti Yıldızı’nı aldı.
yorum gönder