Eminevim Genel Müdürü Sait Aytaç: BDDK lisansı ile 3. Kuşak Finansman Modeli devreye alındı

Ethereum

New member
Bugüne kadar 500 binden çok tasarruf sahibinin konut, otomobil ve işyeri sahibi olmasını sağlayan Tasarruf Finansman Dalında yaklaşık 1 yıl süren intibak devri, lisansın verilmesi ile tamamlandı.

Kurucusu oldukları Tasarruf Finansman Sektörü’nün gelişmesi ve istikrarlı büyümesi için uzun yıllardır öncülük ettiklerini aktaran Eminevim Genel Müdürü Sait Aytaç, BDDK’nın lisans duyurusunun akabinde yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi:

“Geçmişten bu yana iktisada sağladığı likidite ve ticarete getirdiği hareketlilik ile dalımız, ülke iktisadına değerli katkılar sundu. Son bir yıldır BDDK’nın kontrolünde ve nezaretinde kapsamlı bir intibak süreci geçirdik. Bu süreçte kurumsal yapımızı, mali raporlama sistemlerimizi, bilgi teknolojileri altyapılarımızı ve tasarruf finansman eserlerimizi tabi olduğumuz mevzuata uyumlu hale getirdik. Bugün de BDDK lisansımızı alarak intibak sürecini muvaffakiyetle tamamlamış olduk.

Bölümün başkanı olarak ülke iktisadına sağladığımız yıllık 5 milyar TL likidite ile ülkemizin borçlanmadan ve dış finansmana muhtaçlık duymadan kaynak üretmesinde, altın ve döviz cinsinden kaynakların ise iktisada kazandırılmasında öncü bir rol üstleniyoruz. Bugünden daha sonra da, bölümümüzü BDDK kontrolü ve nezaretindeki bu yeni yapısı çerçevesinde daha fazla tasarruf sahibiyle buluşturarak, istikrarlı bir biçimde büyütmeye devam edeceğiz. “


Eminevim’in kurucusu merhum Emin Üstün’ün ülkemizle tanıştırdığı ve bugün büyük bir kesim haline gelmesini sağladığı 3. Jenerasyon Finansman Modeli’nin finansal istikrara katkı için kıymetli bir araç olduğunu vurgulayan Aytaç; “Bankacılık dalının düzenleyici ve denetleyici kuruluşu olan BDDK, bundan daha sonraki devirde tasarruf finansman bölümünü de düzenlemeye devam edecek. Mevduat ve iştirak bankacılığından daha sonra 3. Jenerasyon Finansman Modeli olarak nitelendirdiğimiz tasarruf finansının ülkemiz, dalımız ve tasarruf sahiplerimiz açısından iyi olmasını diliyoruz.” dedi.