İtalya’nın Ischia Adası’ndaki heyelanda can kaybı 11’e yükseldi

pandomim

New member
İtalya’nın güneybatı kıyısında yer alan Napoli Körfezi’nin kuzeyindeki Ischia Adası’nda tesirli olan şiddetli yağış niçiniyle geçtiğimiz cumartesi günü meydana gelen sel ve heyelan felaketinde bilanço ağırlaşıyor. Yetkililer tarafınca yapılan açıklamada, devam eden kurtarma çalışmalarında 3 kişinin daha cansız vücuduna ulaşıldığı ve hayatını kaybedenlerin sayısının 11’e yükseldiği aktarıldı. Bulunan 3 cansız vücudun, 38 yaşındaki bir bayan ile 38 ve 31 yaşındaki iki erkeğe ilişkin olduğu bildirildi. Kayıp 1 kişi için arama çalışmaları sürüyor.


OHAL İLAN EDİLMİŞTİ

Ischia Adası’nda meydana gelen sel ve heyelan felaketinde hayatını kaybedenlerin bir çift ile 3 haftalık bebekleri, 5 ve 11 yaştaki 2 kardeş, 31 yaşındaki bir ada sakini ve bir Bulgar turist olduğu öğrenilmişti. Napoli Valisi Claudio Palomba olayın akabinde yaptığı açıklamada, 30 konutun sular altında kaldığını, 200’den çok kişinin yerinden edildiğini söylemiş, bölgede 5 kişinin kayıp olduğunu ve çalışmaların sürdüğünü aktarmıştı.

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ise, Ischia’daki doğal afet niçiniyle adada olağanüstü hal ilan ettiklerini, ziyanların karşılanması için 2 milyon euro (yaklaşık 2,1 milyon dolar) tahsis ettiklerini duyurmuştu.