Nashville okul saldırısı hakkında bildiklerimiz

senbilirsin

New member
Çarşamba gününden itibaren, Nashville’deki bir Hıristiyan ilkokulu olan Covenant School’da bu hafta meydana gelen toplu silahlı saldırıyla ilgili sorular dönmeye devam ederken, müfettişler hâlâ altı kişinin ölümüne neden olan saldırının arkasındaki nedeni belirlemeye çalışıyor.

“Bölgede yaşayan 28 yaşındaki eski bir okul öğrencisi” olan Audrey E. Hale olarak tanımlanan tetikçi, kısa bir süre önce yasal olarak – üçü silahlı saldırıda kullanılanlar dahil – yedi ateşli silah satın almış ve tutuklanmıştı. Polis Salı günü yaptığı açıklamada, duygusal bir Rahatsızlığın ele alındığını söyledi. Saldırgan, olay yerine geldikten birkaç dakika sonra polis tarafından öldürüldü.

Polis, herhangi bir bireyin değil, okulun ve kilisesinin hedef olduğuna inandıklarını söyledi. Polisin incelemekte olduğu belgelerde başka yerler hakkında da yazılar vardı.

Şehir, altı kurbanı onurlandırmak için Çarşamba gecesi Nashville şehir merkezinde bir mum ışığı nöbeti düzenlemeye hazırlanırken yeni ayrıntılar ortaya çıktı.


İşte bildiklerimiz.

Saldırı Pazartesi sabahı gerçekleşti.


Metropolitan Nashville Polis Departmanı sözcüsü Don Aaron, polisin Pazartesi günü saat 10:13’te silahlı saldırı ihbarı aldığını ve okula geldiklerinde ikinci katta silah sesleri duyduklarını söyledi.

Pazartesi gecesi geç saatlerde sessiz olarak yayınlanan güvenlik kamerası görüntülerinde, silahlı kişinin okulun önüne bir araba park ettiği ve ardından iki kapıdan ateş ederek kurşunların camları paramparça ettiği görüldü. Silahını çekmiş olan tetikçi, Çocuk Bakanlığı’nı geçtikten sonra okulun odaları ve koridorlarında yürürken görüldü.


Salı günü polis departmanı tarafından yayınlanan iki memurun vücut kamerası görüntülerinin altı dakikalık bir derlemesi, polislerin okulda hızla ilerlediğini, duvarlarda asılı çocukların resimlerini geçtiğini, sınıfları ve banyoları aradığını ve sonunda sabah 10:27’de silahlı kişiyi öldürdüğünü gösterdi. Harun. (Not: Video rahatsız edici materyaller içermektedir.)

Üç çocuk ve üç yetişkin öldürüldü.


Polis, altı kurbanın 9’u Hallie Scruggs, Evelyn Dieckhaus ve William Kinney olduğunu belirledi; Mike Hill, 61, bir okul yöneticisi; Cynthia Peak, 61, yedek öğretmen; ve Katherine Koonce, 60, okul müdürü.


Hallie, okulla bağlantılı kilise olan Covenant Presbiteryen Kilisesi’nin papazı Chad Scruggs’ın kızıydı. Bay Scruggs daha önce Dallas’taki Park Cities Presbiteryen Kilisesi’nin papazıydı ve Şubat ayında vaaz vermek için oraya döndü.

Park Cities Presbyterian’ın şu anki papazı Mark Davis, Pazartesi günü Bay Scruggs ile konuştuğunu söyledi. O konuşmada Bay Scruggs, “şokta olduğunu” itiraf etti.

Evelyn’in ailesi yaptığı açıklamada onu “bu dünyada parlayan bir ışık” olarak nitelendirdi.

Açıklamada, “Kalbimiz tamamen kırıldı” denildi. “Bunun olduğuna inanamıyoruz.”

Yedek öğretmen Bayan Peak’in de Park Cities Presbyterian ile bağları vardı; kız kardeşi orada ibadet etti. Ve Tennessee Valisi Bill Lee’nin eşi Maria’nın yakın arkadaşıydı.


Vali bir video açıklamasında, “Cindy’nin dün gece Maria ile akşam yemeğine uğraması gerekiyordu” dedi. Bay Lee, “Çok zor bir dönemden geçiyoruz” dedi. “Herkes incinir, herkes.”


Bay Hill Ailesinden yapılan açıklamada, yedi çocuğu ve 14 torunu da dahil olmak üzere ailesiyle vakit geçirmekten ve yemek yapmaktan keyif alan bir okul yöneticisinin bulunduğu belirtildi. Açıklamada, “14 yıl boyunca kendisini neşeyle dolduran öğretim üyeleri ve öğrenciler tarafından sevildi” denildi.

doktor 2016’dan beri müdür olan Koonce, daha önce sekiz mil uzaklıktaki özel bir okul olan Christ Presbyterian Academy’de çalışmıştı. Uzun süredir arkadaşım olan David Thomas, “Her zaman çocukların öğrenmekten zevk almasına yardımcı olmaya kendini adamış bir kadın olmuştur” dedi.

Atıcı, askeri tarzda yarı otomatik bir tüfek de dahil olmak üzere yedi ateşli silah satın aldı.


Nashville Polis Şefi John Drake, saldırganın yasal olarak beş yerel silah mağazasından yedi ateşli silah satın aldığını ve bunları üçünü kullanarak evin etrafına sakladığını söyledi. Aaron, üç silahın askeri tarzda bir yarı otomatik tüfek, bir tabanca ve küçük bir 9 mm karabina içerdiğini söyledi.

Aaron, saldırganın elinde okulun el yazısıyla bir şeması ve nasıl girileceğini gösteren bir çizim olduğunu söyledi. Okula ve ailenin evine sürülen arabada ek belgeler bulundu. Şef Drake, saldırganın “kolluk kuvvetleriyle çatışmaya hazır” olduğunu ve öldürülmeden önce “daha fazla zarar vermeye hazır” olduğunu söyledi.


Polis şefi, tetikçinin ebeveynlerinin çocuklarının “silah sahibi olmaması gerektiğini” düşündüklerini ve çocuklarının olmaması gerektiğine inandıklarını söyledi. Saldırgan, duygudurum bozukluğu nedeniyle bir doktor tarafından tedavi ediliyordu.


Saldırının hemen ardından saldırganın cinsiyet kimliği konusunda kafa karışıklığı yaşandı. Şef Drake, silahlı kişinin transseksüel olarak tanımlandığını ve memurların saldırgana atıfta bulunmak için “o” ve “onu” kullandığını söyledi. Bununla birlikte, bir sosyal medya gönderisine ve bir LinkedIn profiline göre, saldırganın son aylarda erkek olduğu ortaya çıktı.

Okul, birbirine sıkı sıkıya bağlı muhafazakar evanjelik kiliseler ve özel okullar ağının bir parçasıdır.


Covenant Okulu, 2001 yılında Covenant Presbiteryen Kilisesi’nin bir bakanlığı olarak kuruldu. Orada eski bir papaz olan Jim Bachmann’a göre, kilise, kısmen, inananların çocuklarını bölgedeki diğer özel okullara kaydettirmekte zorlandıkları için okula başladı.

Nashville’in varlıklı bir bölgesindeki bir tepenin üzerinde görkemli bir taş bina olan okul, web sitesine göre “kasıtlı olarak küçük”. Anaokulundan altıncı sınıfa kadar yaklaşık 200 öğrencisi ve sekize bir öğrenci-öğretmen oranı vardır. Öğrenim yılda yaklaşık 16.000 $ ‘dır.


Covenant Okulu, Nashville’deki muhafazakar evanjelik kiliseler ve özel okullar ağının bir parçasıdır ve bu ağ aynı zamanda mezhep hatlarıyla da yakından bağlantılıdır. Bazı aileler bir yerde kiliseye, başka bir yerde okula giderler.

Covenant Presbyterian, teolojik olarak muhafazakar bir mezhep olan Amerika’daki Presbiteryen Kilisesi’ne bağlı büyük bir kilisedir.