Öğretmenler sendikası, Chicago belediye başkanlığı seçimlerinde polis sendikasına karşı

senbilirsin

New member
CHICAGO — Kara Panter’den kongre üyesi ve bu şehrin Güney Yakası’nın kıdemli devlet adamı olan Bobby L. Rush, geçen hafta belediye başkanlığı için Paul Vallas’ı desteklemek için ayağa kalktığında, karşılaştığı ilk soru kendi sözleriydi.

Daha iki buçuk yıl önce Chicago’nun Kardeş Polis Teşkilatı’nı “ülkedeki en kudretli, ırkçı suç teşkilatı kanunsuzluğu” olarak tanımlayan bir adam, o polis sendikasının desteklediği aday Bay Vallas’ın arkasında nasıl durabilir?

Yanında Bay Vallas ile taraftarlarla çevrili olan Bay Rush, “Liderliklerine sabrım yok” dedi. Ama ekledi: “Oğlumu sokak şiddetiyle öldürdüm. Polise karşı olamam.”

Örgütlü emeğin güçlü bir sembolik ve örgütsel güç olmaya devam ettiği bir şehirde, iki sendika, 4 Mayıs’ta zorlu bir ikinci tur seçimle sonuçlanan Chicago belediye başkanlığı yarışına, daha muhafazakar Demokrat aday Bay Vallas ve Chicago’ya eğildi. Bir CTU üyesi ve eski öğretmen olan Cook County Komiseri Brandon Johnson’ı destekleyen Öğretmenler Sendikası.


Her iki sendika da, katılımın 28 Şubat’taki ilk oylamada ortaya çıkan yüzde 36’da kalması durumunda çok önemli olabilecek önemli bir güce sahip. Öğretmenler sendikası, Bay Johnson’ın arkasında 1.2 milyon dolar taahhüt etti ve 1 milyon dolar da ulusal ve Illinois öğretmen sendikalarından geldi. Polis sendikası, üyelerini son Vallas Koşusu için gönüllü olmaya çağırırken çok sayıda kapı tokmağı ve telefon bankacısı devreye girer.

Ancak ülkenin üçüncü büyük şehrinde başka hiçbir sendika aynı sorumluluğu taşımıyor. 2019 öğretim yılının başlarında 11 günlük bir öğretmen grevi, Eğitimciler Sendikasını Belediye Binası ve birçok veliye karşı getirdi. Ardından geçen yıl okullar tekrar kapandı ve ebeveynler çocuklarını yüz yüze sınıflara geri göndermeye hazırlanırken, öğretmenler sendikası bu kez koronavirüs politikaları nedeniyle şehirle bir kez daha anlaşmazlığa düştü.


Yine de, Chicago’nun Kardeş Polis Teşkilatıyla, özellikle de 6 Ocak 2021’de Kongre Binası’nı basan ve Müslümanları “hepsi hak eden” “vahşiler” olarak nitelendiren isyancılara sempati duyduğunu ifade eden Başkanı John Catanzara ile ilişkisi gibisi yoktur. olası bir disiplin cezasıyla karşılaşmak yerine 2021’de polis teşkilatından emekli oldu. Emeklilik belgelerinin altını çizdi el yazısıyla yazılmış bir not: “Sonunda!!! Hadi Brandon’a gidelim.” Başkan Biden’a karşı daha kaba bir hakaretin yerine geçen bir kelime.

Bay Catanzara bir röportajda “FOP hakkında konuştuklarında, benim hakkımda konuşuyorlar ki bu çok komik” dedi ve “Bana her ırkçı çağrıldığında bir dolar alıyor olsaydım, bağımsız olurdum” dedi. daha zengin olan “Adamım.”


İki adayın polislik ve kamu güvenliği konusundaki çok farklı duruşlarına odaklanan bir belediye başkanlığı kampanyasında, Bay Johnson’ın kampanyası, Bay Vallas’ın sert suç karşıtı konuşmasını Bay Catanzara’nın kışkırtıcı görüşleri ile birleştirmeye çalıştı. Yakın zamanda Latin mahallelerine gönderilen bir broşür, Bay Johnson’ın “Brandon 200 yeni dedektif yetiştirecek ve terfi ettirecek” sözünü, Bay Vallas’ın kamu güvenliği sicilinin tek bir yönüyle karşılaştırdı: “Vallas, Polis Kardeşliği tarafından destekleniyor.”

Bay Catanzara’nın Müslümanlarla ilgili Facebook gönderisi, bu ırksal, etnik ve dini açıdan çeşitlilik gösteren metropolün çok kültürlü mahallelerinde bir sohbet konusu oldu. Ve Johnson kampanya yetkilileri, Bay Vallas’ı Bay Catanzara a.d. Capitol isyancıları hakkında Chicago kamu radyosu muhabirleri, şunları içeriyordu: “Kundaklama olmadı, hiçbir şey yanmadı, yağma olmadı, mülke çok az zarar verildi. Bir seçimin çalındığını hisseden bir grup kızgın insandı, biraz, biraz.”

Bay Rush’ın, bazı siyah seçmenler tarafından şüpheyle karşılanan beyaz aday için potansiyel bir destek olan Bay Rush’ın Bay Vallas’ı desteklemesi, Johnson’ın kampanyası için Politico’da Bay Rush’ın polis birliğinin “Omuz” olduğunu söylediği bir röportajın anılarını geri getirdi. Ku Klux Klan ile omuz omuza.”

Daha geniş amaç, Chicago’luları Bay Vallas’ın Demokratların egemen olduğu bir şehirde bir tür gizli Cumhuriyetçi olduğuna ikna etmektir. Johnson’daki kampanya yetkilileri, onu eski Başkan Donald J. Trump’ın açık sözlü bir destekçisi olan Bay Catanzara ile ilişkilendirmenin bu stratejinin anahtarı olduğunu söyledi. Bay Johnson, geçen Salı gecesi bir tartışma sırasında rakibini “pandeminin gerçek olduğuna inanmayan aşırı Cumhuriyetçi Parti’deki insanlarla takılmakla” suçladığında isim vermek zorunda değildi. (Bay Catanzara, 2021’de polis memurlarını şehrin aşılama yönetmeliğine karşı gelmeye çağırdı.)


Geçen yıl Temsilciler Meclisi’nden emekli olan Bay Rush’ın Salı günü ilk yorumlarını Bay Vallas’ın “hayat boyu Demokrat” ve “… Demokrat olmaktan başka hiçbir şey yapmayan” “Güney Yakası Demokrat” olarak kefil olmasına şaşmamalı. “.


Chicago’da sendikalar, öğretmenlerin ve polisin çok ötesine uzanıyor ve görevdeki belediye başkanı Lori Lightfoot’u çoktan batırmış olan bir yarışmada birbirinden çok farklı iki adayla karşı karşıya olan örgütlü emek, şehrin kendisi kadar bölünmüş durumda. Bay Vallas, tercih ettiği aday Temsilci Jesús G. García’nın ardından ikinci turda başarısız oldu. İtfaiyecileri, demir işçilerini, asansör yapımcılarını, tesisatçıları ve elektrikçileri temsil eden sendika yerelleri de öyle.

Öğretmen sendikalarına ek olarak, Bay Johnson’ın sendikasının destekçileri arasında hizmet çalışanları, hemşireler ve devlet çalışanları yer alıyor.

Ancak Bay Catanzara, benzeri olmayan bir varlıktır, öyle ki Bay Vallas, polis birliğinden para almamak veya herhangi bir resmi örgütlenme gücünü kabul etmemek için bir gösteri yaptı. Belediye başkanının ikinci tur seçimlerine katılmaya çalışan ve başarısız olan 27 yaşındaki aktivist Ja’Mal Green, Bay Vallas’ı destekleyerek şehri şaşırttığında, bunu bir noktaya değindi. Seçtiği adayı zorlayan bir video yayınlamak polis birliğine bağlı olmadığını söylemek.

Bay Vallas, “Kimseye karşı hiçbir yükümlülüğüm yok,” diye yanıtladı.

Bay Catanzara dikkat çekmez. Bay Johnson kazanırsa 800 ila 1.000 Chicago polisinin görevden ayrılacağını tahmin etti ve bu da şimdiden bir sonraki belediye başkanını bekleyen yüzlerce işe eklendi.


“Bu adam gelirse, daha önce hiç görmediğimiz gibi bir göç yaşayacağız” dedi ve “sokaklarda kan” olacağını tahmin etti.

Bay Catanzara, öğretmenler sendikasına ve onların “Mançuryalı adayına” özellikle sert davrandı.

“Kesinlikle tüm fişlerini burada potaya koyuyorlar” dedi.

Ona bağnaz bomba atıcı diyenlere gelince, Bay Catanzara sadece el salladı. “Nefesimi bununla boşa harcamayacağım” dedi. “Herkese söylediğim gibi, kitabı okuyun, kapağını değil.”


Onun varlığı, Adalet Bakanlığı rutin olarak aşırı güç kullandığını tespit ettikten sonra federal bir yürütme emri altında faaliyet gösteren bir polis teşkilatı ile yaşadıkları sorunlara karşı şiddet içeren suçlarla ilgili endişelerini dengeleyen siyah Chicago’lular için özellikle rahatsız edici. Bay Johnson siyah. Bay Vallas beyazdır. Ve ırk, 1983’te şehrin ilk siyahi belediye başkanı Harold Washington’u seçmesinden bu yana Chicago siyasetinde ayırıcı bir çizgi oldu.


Geçen hafta, Paris Walker ve kız kardeşi Emma, Chicago’nun tarihi Bronzeville semtinde diğerleriyle birlikte Bay Vallas ve Bay Rush ile birlikte, eski kongre üyesinin takdis etmesi gereken Mesih’teki Sevgili Cemaat Kilisesi’ne yürümek üzere toplandılar. Paris Walker, Bay Vallas’ın polis sendikasıyla olan bağlarını umursamadı ve Bay Johnson’ın Chicago büyüklüğünde ve karmaşık bir şehri yönetecek deneyime sahip olmadığını söyledi.

Emma Walker, Chicago polisinin trafik durdurma tehditlerini, yersiz şiddeti ve genel sindirmeyi anlattığında o kadar emin değildi.

Bay Vallas’ın sendika bağları hakkında “Bu beni rahatsız ediyor” dedi. “Polisin temizlemesi gereken çok şey var.”