Yeni taban fiyat refah hissesiyle yükselecek: Çalışanları enflasyona karşı koruyacak

Ethereum

New member
2021 Aralık ayında ve 2022 Haziran ayında minimum fiyata iki kere artırım yapılmıştı. 2022 yılı Aralık ayında ise hükümet, işveren-işçi örgütleri TİSK ve Türk-İş ile 2023 uygulanacak yeni meblağ için toplanacak.

ANKET ÇALIŞMALARI BELGEDE

Çalışma ve Toplumsal Güvenlik Bakanlığı’nın Taban Fiyat Tespit Komitesi’nin aralık başındaki randevu öncesinde birinci hazırlıklara başladı. Bakanlık, 81 vilayette yaptığı anket çalışmaları ile emekçi ve patronlara yeni meblağın ne olması konusunda nabız tutarken, masaya bu istekleri içeren evrak ile oturacak. Öte yandan kulislerde konuşulanlara göre, kurul öncesinde de taraflar içinde diyalog yaşanıyor. Minimum fiyat taraflarının orta ara görüştüğü, çeşitli istişareler yaptığı belirtiliyor.

ZAMLI MAAŞLAR ŞUBATTA

Asgari fiyatta yaşanacak artışın enflasyonun üzerinde bir artış olacağı öngörülürken, artışın yüzdesi konusunda ise kulislerde değişik sayılar konuşuluyor. Çıtanın personel ve patron içinde yaşanacak pazarlık ile ve hükümetin geçmiş periyotta olduğu üzere vergi feragatlarıyla yükseğe taşınabileceği de sav ediliyor. Öte yandan taban fiyatta refah hissesinin da belirlenecek fiyata yansıyacağı belirtiliyor. Yıllık enflasyonun üzerinde bir artışın yaşanıp çalışanın enflasyonun üstünde bir artırım oranı ile şubat ayında maaşını alması hedefleniyor.