Gamescom 2022, Hibrit Bir Aktiflik Olarak Gerçekleştirilecek

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Gamescom, son iki yıldır COVID-19 kısıtlamaları niçiniyle büsbütün dijital olarak gerçekleştirildi. Sonunda bu yıl Avrupa’nın en büyük oyun fuarı, Almanya’daki her zamanki lokasyonu olan Köln’de bir daha fizikî olarak gerçekleştirilecek. Fakat Gamescom 2022, beraberinde çevrim içi olarak da varlığını sürdürecek.

Klâsik Gamescom açılış gecesi canlı yayını 23 Ağustos’ta gerçekleştirilecek. Bunun daha sonrasında ise fuar; kamu, ticari ziyaretçiler, gazeteciler ve içerik oluşturucular için dört gün boyunca devam edecek. Yerin kullandığı standart hijyen ve güvenlik protokollerinin yanı sıra, bu sene iştirakçilerin güvenliklerini sağlamak için bunlara ek olarak dijital kuyruk idaresi, hudutlu bilet satışı ve daha geniş koridorlar üzere tedbirler alınacak.


GameSpot’un paylaştığı habere göre, Gamescom 2022 aktifliğine çevrim içi olarak katılacak bireyler için ise Gamescom Now internet sitesinde etkileşimli bakılırsavler yer alacak ve bu bakılırsavlerin yapılması durumunda, fuara katılan belli oyun firmalarının mükafatlarına erişim sağlanabilecek.

beraberinde bu yıl Gamescom, “iklim dostu” bir oyun aktifliği meydana getirerek aktifliğin gerçekleştirilmesinden kaynaklanan tüm emisyonları dengelemeyi amaçlıyor. Bu da bir yandan “Gamescom Ormanı” ağaçlandırma projesi için para toplanırken bir yandan da fiyatsız toplu taşıma biletlerinin kullanılmasıyla gerçekleştirilecek.

Bu ortada bu yılın çabucak başında E3’nin düzenlenmesinden sorumlu olan ESA idaresi tarafınca yapılan açıklamaya bakılırsa, E3 2022 aktifliği ise Gamescom 2022’nin bilakis sadece çevrim içi olarak gerçekleştirilecek.